Nogomet

Mulahusejnović zavio Čelik u crno i donio GOŠK-u tri velika boda

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mulahusejnović zavio Čelik u crno i donio GOŠK-u tri velika boda – Poraz Zeničana u utakmici sezone – GOŠK je u jednoj od najvažnijih utakmica sezone pobijedio u Gabeli zenički Čelik sa 3:2 u susretu 20. kola Premijer lige BiH.

Odlično otvaranje meča imao je GOŠK. Domaći su do vodstva došli već nakon četiri minute igre, a prekrasan gol postigao je Mulahusejnović za prednost od 1:0.

Već u 16. minuti bilo je 2:0. Nakon dobre akcije GOŠK-a golman Čelika Marković odbija šut Mišića, nespretno reaguje Boris Pandža i šalje loptu u vlastitu mrežu za prednost od 2:0.

Međutim, Čelik je zaigrao mnogo ozbiljnije i do poluvremena su došli do izjednačenja. Prvo je u 21. minuti Jurina iskoristio penal i smanjio je rezultat na 2:1, da bi u nadoknadi prvog poluvremena rezervista Stevo Nikolić, koji je ušao umjesto povrijeđenog Đelmića, pogodio za 2:2.

Do 63. minute nastavka meča u Gabeli nismo vidjeli gotovo ništa, a zatim je domaći tim došao i do trećeg kornera. Nakon kornera u kaznenom prostoru se sjajno snalazi Nardin Mulahusejnović i pogađa za 3:2.

Anđušić je u 70. minuti promašio veliku šansu za Čelik. Imao je priliku da zabije sa sedam-osam metara, ali nije uspio.

Do kraja je GOŠK uspio sačuvati prednost i došli su do velika tri boda u direktnoj borbi za opstanak.

Premijer liga BiH, 20. kolo:

GOŠK – Čelik 3:2

M. Šljivak, Sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno