Nogomet

FOTO: Poraz zeničkog Rudara od bugojanske Iskre 0:5

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Poraz zeničkog Rudara od bugojanske Iskre 0:5 – U prijateljskoj-pripremnoj utakmici u Zenici, igrali su zenički FK Rudar, član Druge lige FBiH, grupa Centar i bugojanska NK Iskra, član Prve lige FBiH. Uvjerljivu pobjedu od 0:5 ostvarila je Iskra i tako se revanširala Rudaru za poraz od 28.01.2018.godine u Bugojnu od 0:3, takođe, u pripremnoj utakmici.

Početni sastav Rudara: Aid Vehabović, Aldin Kubat, Mirza Serdarević, Harun Tabaković, Harun Vardo, Ahmed Aletić, Mahir Jusić, Tarik Isaković, Besim Kolić, Halil Kozlić, Halil Hodžić.

Nakon prvih 45 minuta bilo je 0:3, a onda su gosti postigli još dva gola u drugom poluvremenu. Strijelci za Iskru bili su Nebić (2x), Kršić, M.Ivković i Šubo. Utakmica je odigrana na „B“ terenu stadiona na Kamberovića polju sa vještačkom podlogom po mokrom, snjegovitom terenu i hladnom vremenu (-4*C), pred oko 50-ak gledalaca.

U nastavku prvenstva, u narednom, 16. kolu (prvo kolo proljetnog dijela prvenstva) zenički Rudar gostuje kod ekipe Žepče. Jesenas u Zenici u susretu Rudara i Žepča rezultat je bio 2:2. Nastavak sezone u Prvoj ligi FBiH za Iskru počinje u iduću subotu kada im u goste dolazi TOŠK iz Tešnja. Inače, bugojanska Iskra zauzima 13.mjesto na tabeli Prve lige sa 14 bodova, a zenički Rudar je na 6.mjestu Druge lige sa 20 bodova, grupa Centar nakon jesenjeg dijela prvenstva.

Tekst i foto E.imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno