Zenica

Muhamed Begagić na čelu Medžlisa IZ Zenica

muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović prisustvovao je konstituirajućim sjednicama novoizabranih izvršnih odbora medžlisa Islamske zajednice Muftiluka zeničkog.

Shodno odredbama Izbornih pravila, na konstituirajućim sjednicama izabrani su predsjednici izvršnih odbora, koji će rukovoditi medžlisima u mandatnom periodu od naredne četiri godine: MIZ Zenica: Muhamed Begagić, MIZ Žepče: Armin Beća, MIZ Zavidovići: Husein Zilkić, MIZ Maglaj: mr. Mirsad Hasanić, MIZ Tešanj: Zehrudin Kruško, MIZ Doboj: Mirsad Husaković, MIZ Teslić: Mujo Zukanović.

Svi verificirani članovi izvršnih odbora položili su zakletvu pred muftijom zeničkim, u kojoj su se, između ostaloga, obavezali da će svoje znanje i sposobnosti staviti u službu islama, Islamske zajednice i svih džematlija, gradeći jedinstvo i slogu. Da će svoje obaveze prema Islamskoj zajednici izvršavati odgovorno, savjesno, časno i dostojanstveno, u skladu sa Kur’anom, Sunnetom Muhammeda, a. s., Ustavom Islamske zajednice, Pravilnikom o organizaciji i radu medžlisa Islamske zajednice, Izbornim pravilima i islamskom tradicijom Bošnjaka.

Obraćajući se novoizabranim članovima izvršnih odbora muftija zenički, između ostaloga, naglasio je da su osnovni principi na kojima bi trebao biti zasnovan rad izvršnih odbora: Kur’an, Sunnet, Ustav IZ u BiH, povjerenje, dijalog i kompromis.

Također, muftija je naglasio da su članovi izvršnih odbora dužni čuvati autonomiju, jačati jedinstvo i štititi interese Islamske zajednice.

Svim članovima izvršnih odbora muftija je uručio po primjerak Mushafa i novog Ustava Islamske zajednice.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem