Zenica

Muftijstvo zeničko posjetio muftija sarajevski

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Muftijstvo zeničko posjetio muftija sarajevski – U srijedu 5. septembra 2018. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je muftiju sarajevskog prof. dr. Enes ef. Ljevakovića, sa saradnicima.

Zajedno sa muftijom sarajevskim u posjeti Muftijstvu zeničkom bili su i dr. Abdulgafar ef. Velić, rukovodilac službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva sarajevskog, Sulejman ef. Čeliković, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Kakanj i Ibrahim ef. Hadžić, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Visoko, a sastanku u Uredu muftije prisustvovali su i mr. Emina Grabus, savjetnica za Islamsku vjeronauku u Pedagoškom zavodu Zenica, Edin ef. Kavazović, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje i Adnan Husić, rukovodilac Službe za pravne i admistrativne poslove Muftijstva zeničkog.

Na sastanku se razgovaralo o aktivnostima i projektima na području Muftiluka zeničkog i Muftiluka sarajevskog, posebno o Islamskoj vjeronauci i nadzoru rada vjeroučitelja u općinama ZE-DO kantona, koje su u sastavu Muftiluka sarajevskog.

Muftija zenički i muftija sarajevski saglasili su se da je potrebno u skorije vrijeme organizirati sastanak sa premijerom ZE-DO kantona, na kojem bi bilo tretirano pitanje Islamske vjeronauke, da se saradnja Muftijstava realizira i kroz zajedničko organiziranje seminara za vjeroučitelje, da se uspostavi viši nivo koordiniranja rukovodilaca službi dva muftijstva, savjetnice za Islamsku vjeronauku i šefa Odjela za Islamsku vjeronauku pri Upravi za vjerske poslove Rijaseta, te da se razmotri mogućnost ukidanja trajnih certifikata za vjeroučitelje.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno