Zenica

Muftija zenički uputio Amelu Tuki čestitku za osvojenu srebrenu medalju u finalu SP

Muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević uputio je našem najboljem atletičaru Amelu Tuki čestitku za osvojenu srebrenu medalju u finalu Svjetskog prvenstva u atletici održanog u Dohi u utrci na 800 metara.

”U ime Muftijstva zeničkog i u svoje lično ime čestitam ti šampionske uspjehe na Svjetskom prvenstvu u Dohi. Uspjeh svakog Bošnjaka je uspjeh svih nas. Zbog toga, hvala ti što si ovaj mali narod učinio ponosnim.

Nadamo se da će tvoji rezultati i tvoj uspjeh pokazati i drugima da je iz BiH i iz Zenice moguće ostvariti vrhunske svjetske rezultate.

U svojim nastupima, ponašanju i izjavama očitovao si stav koji može biti nadahnuće svima nama. Amel Tuka je u ovom trenutku, u teškoj bosanskoj zbilji, pozitivan i optimističan primjer, posebno mladima, kako je uz uloženi napor i spremnost na žrtvu, moguće postići vrhunske uspjehe.

Čestitam tebi, tvojoj porodici, Atletskom savezu i cijeloj BiH.

Molim Dragog Allaha, dž. š., da ti da snage za još vrhunskih sportskih rezultata, porodične topline, dobrog zdravlja i sreće na oba svijeta.”

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem