Zenica

FOTO: Obilježena godišnjica osnivanja Rotary Cluba Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Obilježena godišnjica osnivanja Rotary Cluba Zenica – s ciljem okupljanja članova i prijatelja ove organizacije, večeras je u Coolturi organizovano druženje Rotary Cluba Zenica i proslava godine postojanja ove organizacije u gradu Zenici.

Prvi predsjednik Rotary Cluba Zenica Harun Imamović je istakao zadovoljstvo organizacijom ove proslave i dodao da ovakve manifestacije doprinose razvoju organizacije i zajednice.

“Rotary je u najkraćim crtama druženje i služenje. Dakle, druženje poslovnih ljudi i služenje lokalnoj i široj zajednici. Služenje u smislu poticanja pozitivnih stvari u zajednici, poticanja kulture, pomoć u humanitarnom smislu. Mi nismo humanitarna organizacija, ali imamo veliki broj humanitarnih projekata. Prvi projekt koji smo realizirali je bio projekt edukacije djece JU “Dom porodica”, odnosno djece bez roditeljskog staranja. U okviru projekta educirali smo ih za rad na računarima, to je bila zvanična edukacija i djeca su dobila certifikate koji će im u budućnosti sigurno koristiti. Također smo imali donaciju aparata za pedijatriju Kantonalne bolnice Zenica. U junu smo organizirali jedan koncert srednjovjekovne muzike i baleta u tvrđavi Vranduk. Ti događaji i koncerti će postati tradicija Rotarya. Trenutno u planu imamo jedan vrlo ambiciozan projekat, naime u saradnji sa Rotary Clubom Beč i sa Rotary International fondacijom pripremamo projekat opremanja osnovnih škola u ZDK lektirama. Okvirna vrijednost projekta trebala bi da bude oko 100 000 eura, a cilj je da opremimo sve škole u ZDK.” pojasnio je predsjednik Rotary Cluba Zenica Harun Imamović.

Večeras je za prijatelje i članove organizovan prigodni program i prezentacije o aktivnostima Rotary Cluba Zenica.

Također, uz muziku uživo pripremljena je i gozba u organizaciji Cabaret Cluba Zenica.

Sekretar Rotary Cluba Zenica, Mensura Beganović je zadovljna večerašnjom organizacijom i nada se da će ovakva druženja biti tradicionalna.

“Članica sam ovog najmlađeg Rotary Cluba od samog osnivanja. Naša misija je da se družimo i da kroz humanitarni rad pomognemo našu zajednicu bez obzira o kojim projektima je riječ, projektima za mlade, za djecu, za odrasle, za ljude u trećoj životnoj dobi, to su projekti koji trebaju da učine život ljepšim našim sugrađanima. Planiramo da uradimo još mnogo interesantnih stvari podrške djeci. Večeras su nam gosti bili iz Rotary Cluba iz Sarajeva, Doboja i Tuzle. Inače, svi Rotary Clubovi koje imamo u BiH rado jedni druge pomažu i posjećuju i to je jedna lijepa strana svega ovoga” dodala je Beganović.

Rotary Club Zenica je petnaesti klub na području Bosne i Hercegovine i ujedno je i najmlađi. Trenutno broji šesnaest članova.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno