Info

Muftija zenički prisustvovao sjednici Izvršnog odbora Medžlisa IZ Zenica

Muftija zenički prisustvovao sjednici Izvršnog odbora Medžlisa IZ Zenica – U ponedjeljak 07. 10. 2019. godine muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, sa saradnicima, posjetio je Medžlis Islamske zajednice Zenica.

Tom prilikom, muftija se susreo sa glavnim imamom mr. Jakub ef. Salkicom i predsjednikom gosp. Muhamedom Begagićem. Muftija zenički upoznat je sa stanjem vjerskog života i najvažnijim aktivnostima i projektima koji se realiziraju na području ovoga medžlisa, a nakon susreta sa glavnim imamom i predsjednikom muftija je prisustvovao sjednici Izvršnog odbora Medžlisa.

Na sjednici su, između ostalih, razmatrana pitanja izvještaja o aktivnostima za Kurban-bajram, informacija o početku mektebske nastave, odluke u vezi sa statusom vakufskih stanova, kao i prijedlozi za postavljenje i razrješenje imama.

Nakon završetka radnog dijela sjednice, muftija je svečano dodijelio dekret o postavljenju glavnom imamu mr. Jakub ef. Salkici.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem