Info

Muftija zenički primio predstavnike humanitarne organizacije MFS „Emmaus“

U srijedu 6. marta 2019. godine muftija zenički doc. dr. sc. Ejub ef. Dautović u svom Uredu u Zenici primio je delegaciju Humanitarne organizacije Međunarodni forum solidarnosti Emmaus koju su činili gosp. Hamzalija Okanović, direktor, gosp. Elmedin Škrebo, pomoćnik direktora za razvoj i saradnju i gosp. Ahmet Ibranović, pomoćnik direktora za solidarnu ekonomiju i proizvodnju.

Na sastanku kojem su prisustvovali i rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Edin ef. Kavazović i koordinator za socijalna pitanja Muftijstva zeničkog mr. Džemal ef. Salkić, između ostaloga, razgovaralo se o realizaciji zajedničkih aktivnosti Muftijstva zeničkog i MFS Emmaus, predviđenih Sporazumom o saradnji u realizaciji razvojnih i humanitarnih programa i projekata od zajedničkog interesa i u službi građana BiH.

Direktor gosp. Okanović  na navedenom prijemu u Uredu muftije uručio je zahvalnicu Međunarodnog foruma Solidarnosti ”Emmaus” mufiji zeničkom za nesebičnu pomoć i doprinos u realizaciji projekata ove humanitarne organizacije.

Muftija zenički zahvalio se diraktoru gosp. Okanoviću na dosadašnjoj saradnji i iskazao spremnost da ista bude i dalje nastavljena, posebno u projektima humanitarnog rada i socijalnog zbrinjavanja ugroženih kategorija stanovništva, te ga obavijestio da će u toku mjeseca marta na području Muftiluka zeničkog biti organizirana akcija prikupljanja pomoći za narod Sirije, kao i sergiji koja je realizirana u petak 1. marta, a na osnovu Odluke Rijaseta.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem