Info

Muftija zenički primio direktora ”TIKA”-e

Muftija zenički primio direktora ”TIKA”-e – U petak 6. septembra 2019. godine muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević u svom uredu u Zenici primio je direktora Turske uprave za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA) za BiH gosp. Omera Faruka Alimcija.

Prijemu u Muftijstvu zeničkom prisustvovali su i gosp. Jasmin Šojko, asistent TIKA-e i Edin Kavazović, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje.

Na sastanku se razgovaralo o projektima koji se realiziraju na području Muftiluka zeničkog, posebno o izgradnji Islamskog centra u Zenici i mogućnosti uključivanja ”TIKA”-e u ovaj projekat.

Muftija zenički izrazio je zahvalnost Turskoj upravi za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA) i prijateljskom narodu Republike Turske na pomoći u realiziranju različitih projekata i aktivnosti, prije svih na obnovi zajedničkog nasljeđa i pomoći povratnicima.

Direktor Alimci, između ostaloga, istakao je da je TIKA u 24 godine djelovanja na području Bosne i Hercegovine realizirala preko 900 projekata i aktivnosti iz oblasti obrazovanja, zdravstva, kulture, te da su u posljednje vrijeme u fokusu razvojni projekti poljoprivrede i stočarstva koji imaju za cilj upošljavanje nezaposlenog stanovništva Bosne i Hercegovine.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: