Info

Muftija zenički primio direkora TIKA-e

Muftija zenički primio direkora TIKA-e – U petak 19. april 2019. godine muftija zenički doc. dr. sc. Ejub ef. Dautović u svom uredu u Zenici primio je direktora Turske uprave za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA) za BiH gosp. Omera Faruka Alimcija.

Prijemu u Muftijstvu zeničkom prisustvovali su i gosp. Jasmin Šojko i gosp. Merzudin Smajić, asistenti TIKA-e.

Na sastanku se razgovaralo o pripremama za otvorenje rekonstruirane Jusuf-pašine (Kuršumlija) džamije u Maglaju, koje je planirano u petak 3. maja 2019. godine. Rekonstrukcija Kuršumlije finansirana je sredstvima Turske uprave za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA).

Također, na sastanku se razgovaralo o projektima izgradnje Islamskog centra u Zenici i zgrade Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici i mogućnosti uključivanja ”TIKA”-e u ove projekte.

Muftija zenički izrazio je zahvalnost Turskoj upravi za međunarodnu saradnju i razvoj (TIKA) i prijateljskom narodu Republike Turske na pomoći u realiziranju različitih projekata i aktivnosti, prije svih na obnovi zajedničkog nasljeđa i pomoći povratnicima.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem