Zenica

Muftija zenički posjetio KPZ Zenica

Muftija zenički posjetio KPZ Zenica
Muftija zenički posjetio KPZ Zenica
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Muftija zenički posjetio KPZ Zenica- U petak 3. februara 2017. godine muftija zenički doc. dr. Ejub ef. Dautović posjetio je Kazneno-popravni zavod zatvorenog tipa u Zenici. Zajedno sa muftijom u posjeti KPZ-u bili su glavni imam Medžlisa IZ Zenica mr. Jakub ef. Salkica i sekretar Muftijstva Edin ef. Kavazović.

Domaćini delegaciji Muftiluka zeničkog bili su direktor KPZ-a dr. Hidajet Jabandžić i zamjenik direktora gosp. Ivica Dujmović.

Muftija zenički zahvalio se direktoru na saradnji koju Muftijstvo zeničko i Medžlis IZ Zenica sa Kazneno-popravnim zavodom imaju već više od dvadeset godina, a posebnu zahvalnost muftija je iskazao za susretljivost u obezbjeđenju preduvjeta za organiziranje vjerskih aktivnosti u KPZ-u.

Nakon sastanka sa direktorom i zamjenikom direktora, muftija se susreo sa jednim od štičenika Kaznenopopravnog zavoda, koji je muftiju obavijestio da je naučio Kur’an napamet, te da ima želju da svoje znanje verificira pred nadležnom komisijom Islamske zajednice. Muftija je štičenika upoznao sa procedurom koju je potrebno provesti u ovim slučajevima, posebno imajući u vidu specifične okolnosti u kojime se isti trenutno nalazi. Dogovoreno je da štičenik putem imama u KPZ-u i svog pedagoga obavijesti muftiju zeničkog kada bude spreman za polaganje hifza.

Na kraju susreta, muftija zenički i direktor KPZ-a saglasili su se da nema nikakve smetnje da štičenik polaže hifz u KPZ-u, te da će muhafizu i komisiji biti omogućeno da u prostorijama KPZ-a obave sve potrebne procedure u vezi sa polaganjem hifza i hafiske dove.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno