Zenica

Muftija zenički posjetio gradonačelnika Zenice

Muftija zenički posjetio gradonačelnika Zenice – U utorak 17. decembra, 2019. godine muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević, sa saradnicima, boravio je u zvaničnoj posjeti Gradskoj upravi Zenica.

Delegaciju Muftijstva zeničkog primio je gradonačelnik gosp. Fuad Kasumović, a delegaciju su, pored muftije, činili: mr. Jakub ef. Salkica, glavni imam MIZ Zenica, gosp. Muhamed Begagić, predsjednik IO MIZ Zenica  i gosp. Edin Kavazović, rukovodilac Službe za vjerske poslove i obrazovanje Muftijstva zeničkog.

Na sastanku u kabinetu gradonačelnika razgovaralo se o projektima na području Muftiluka zeničkog, posebno o projektu uređenja javnog prostora oko Muftijstva zeničkog, Medžlisa Islamske zajednice Zenica i Sultan-Ahmedove džamije, kao i projektu izgradnje džamije u zeničkom naselju Crkvice.

Muftija zenički zahvalio se gradonačelniku Kasumoviću na prijemu, te je, između ostaloga, istakao da je susret sa gradonačelnikom prilika da mu se zahvali na dosadašnjoj podršci projektima Islamske zajednice, ali i da se otvore razgovori o projektima od vitalnog značaja za Medžlis Islamske zajednice i Grad Zenica.

Gradonačelnik Kasumović izrazio je spremnost za nastavak saradnje, kao i podršku projektima Islamske zajednice i projektima koji znače bolju budućnost Zenice i dobrobit svih njenih građana.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: