Ljudi

Muftija zenički posjetio bolesnog Mulu Imamovića, dobitnika Zlatnog ljiljana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U srijedu, 21. juna 2023. godine muftija zenički hafiz prof. dr. Mevludin-ef. Dizdarević posjetio je Mulu Imamovića, dobitnika “Zlatnog ljiljana” koji skoro dvije godine leži na postelji. U pratnji muftije zeničkog Mulu je posjetio i njegov dugogodišnji prijatelj, također dobitnik “Zlatnog ljiljana”, komandir Ismet Šišman – Šiške.

Muftija je ovom prilikom uputio riječi podrške Muli i njegovoj porodici, te uputio dovu Milostivom Allahu za njegovo ozdravljenje. Muftija Dizdarević je, između ostaloga, istakao: “Kad su mi rekli kakav je Mulo bio borac i da je danas teško bolestan odmah sam odlučio da ga posjetim. Beskrajno poštujem one ljude koji su u tom vremenu stali ispred nas i dali ono najbolje što su mogli. Zato sam osjetio potrebu da vas posjetim.”

Komandir Ismet Šišman – Šiške u razgovoru sa muftijom emotivno je kazao: “Evo ured dvije godine naš Mulo leži nepokretan u svom domu. Živi samo da se još družimo sa njim, kako mi kao saborci tako i njegova porodica. Mulo je jedan od sinova Bosne koji najviše vole svoju domovinu. Mislim da ne postoji osoba koje je više vezana za Bosnu kao što je on. Priče o njegovom herojstvu su davno ispričane, i svaku tu priču će posvjedočiti bilo koji njegov saborac. Jurišao je Mulo po bosanskim vrletima braneći svoj toprak samo zato što je volio svoju domovinu. Hvala pripada Bogu što mi je pružio zadovoljstvo da upoznam insana kao Mulu.”

Imamović Mulo, rođen u Putišu 1971. godine dobitnik je najvećeg priznanja “Zlatni ljiljan”. Priznanje dobija u 303. Zeničkoj brigadi kao komandir diverzantskih jedinica. Otac je troje djece, nastanjen u Zenici sa suprugom Sanelom.

(Tekst i foto: H.P.)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno