Zenica

Muftija zenički dr. Dizdarević: prijem za članove džematskog odbora džemata Ensar i posjeta profesora hadisa na Univerzitetu ”Al-Qassim”

Muftija zenički dr. Dizdarević: prijem za članove džematskog odbora džemata Ensar i posjeta profesora hadisa na Univerzitetu ”Al-Qassim” – U ponedjeljak 01. jula 2019. godine muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević u svom Uredu u Zenici primio je članove džematskog odbora džemata Ensar, Medžlis IZ Zenica. U navedenom džematu muftija Dizdarević obavljao je dužnost imama, hatiba i muallima do imenovanja na poziciju muftije zeničkog.

Članovi džematskog odbora džemata Ensar zahvalili su se muftiji Dizdareviću na vrijednom, predanom i uspješnom radu tokom njegove dvadesetogodišnje službe u ovom džematu, te čestitali imenovanje na poziciju muftije zeničkog, uz želje za uspješno vođenje Muftiluka.

Također, na sastanku se razgovaralo o projektima koje džematski odbor džemata Ensar planira realizirati u narednom periodu.

U srijedu 26. 06. 2019. godine muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević u svom Uredu u Zenici primio je profesora hadisa na Univerzitetu ”Al-Qassim” – Saudijska Arabija, prof. dr. Abdurahmana El-Akla.

Profesor El-Akl u posjetu Muftijstvu zeničkom došao je u pratnji gosp. Saliha El-Munseliha, privrednika iz Mekke.

Muftija je goste upoznao sa stanjem vjerskog života, kao i o najvažnijim infrastrukturnim projektima koji se realiziraju na području Muftiluka zeničkog.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem