Zenica

Muftija na seminaru za imame MIZ Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U srijedu 07. oktobra 2015. godine muftija zenički mr. Ejub ef. Dautović prisustvovao je stručnom seminaru za imame Medžlisa Islamske zajednice Zenica.

Nakon uvodne riječi glavnog imama mr. Jakub ef. Salkice, na seminaru je održana prezentacija ”Halal – moj izbor” koju su imamima Medžlisa IZ Zenica prezentirali direktor Agencije za certificiranje halal kvalitete gosp. Amir Sakić i gosp. Valdet Peštalić, šef Odjela za edukaciju Agencije.

Prezentacija je podjeljena u nekoliko cjelina u kojima se govorilo o osnovnim pojmovima halala, Halal standardu, kulturi islamske/halal ishrane, halal proizvodima te prepoznavanju istih.

Ovom prezentacijom Agencija za certificiranje halal kvalitete nastavila je ciklus seminara i prezentacija o halalu koje će se realizirati u toku 2015. godine, a obuhvatit će sve medrese, muftijstva i medžlise, fakultete, direkcije i druge strukture Islamske zajednice u BiH.
Muftija zenički u svojoj besjedi, između ostaloga, zahvalio se direktoru Agencije za certificiranje halal kvalitete gosp. Amiru Sakiću na korisnim informacijama o značaju i ulozi Agencije za certificiranje halal kvalitete, izrazivši zadovoljstvo što je Islamska zajednica osnivanjem ove Agencije pružila priliku preduzećima da usklađuju svoje proizvode sa islamskim propisima i zahtjevima halal standarda, te tako nastoje ispuniti potrebe krajnjih potrošača.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno