Ostali sportovi

Muftija Mevludin ef. Dizdarević podržao zenički MNK Neimari

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Muftija Mevludin ef. Dizdarević podržao zenički MNK Neimari – Na neformalnom sastanku kapitena malonogometnog kluba (MNK) Neimari, Nermina Pašalića, sa muftijom hfz.dr.Mevludin ef.Dizdarevićem, razgovaralo se o postignutim uspjesima, izazovima i ciljevima koje su postavili i koji su ispred MNK Neimari.

Inače, MNK Neimari iz Zenice po prvi put nastupaju u nekom ligaškom takmičenju. Klub je kao mladi kolektiv registrovan 2019. godine i u usezoni 2019/2020 nastupa u Prvoj futsal ligi FbiH, grupa 1, a nakon 11.kola je na prvom mjestu na tabeli sa istim brojem bodova kao sarajevski Željezničar.

Cilj MNK “Neimari” Zenica je nastaviti raditi i posvetiti pažnju radu s mladim igračima i školovanju domaćeg igračkog kadra, jer žele da se u Zenici i u budućnosti održi jaka malonogometna sredina. S tim u vezi, plan im je u jesen tekuće godine osnovati i futsal školu, u kojoj će kroz nekoliko omladinskih selekcija graditi kvalitetan malonogometni klub i igrački kadar.

U klubu trenutno aktivno trenira i igra dvadesetak seniorskih igrača, a trener im je jedan od najboljih malonogometnih igrača, Mersid Bureković, dugogodišnji prvoligaški igrač futsala.

Prilikom ovog sastanka uvaženi muftija Dizdarevič je dao veliku podršku za MNK Neimare i ponudio svoju pomoć, a inače muftija je ljubitelj malog nogometa kojeg igra rekreaktivno, kako je otkrio kapitenu Pašaliću.

E.Imamović

Foto MNK Neimari

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno