Ostali sportovi

Halid Bajramović pobjednik šahovskog turnira povodom Dana nezavisnosti BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Halid Bajramović pobjednik šahovskog turnira povodom Dana nezavisnosti BiH – Povodom prvog marta, Dana nezavisnosti BiH, Udruženje penzionera grada Zenica organizovalo je šahovski turnir svojih članova. Na turniru je učestvovalo 12 takmičara i to: Halid Bajramović, Hajrudin Kustura, Lafif Hadžić, Dževad Čamdžić, Midhat Dizdarević, Mehmedalija Redžepi, Zahrudin Pojskić, Hikmet Trako, Anto Batista, Hadžo Hamudić, Alija Ahmić i Mugdim Musić.

Pobjednik turnira je Halid Bajramović sa 11 poena i svih 11 pobjeda, drugi je bio Latif Hadžić sa devet poena, a treći Mehmedalija Redžepi sa osam poena. Ovo su ujedno i nagrađeni šahisti sa 50, 30 i 20 KM, koje će im biti uručene na svečanosti uz druženje penzonera u nedjelju 1.marta u Domu penzionera u Babinoj rijeci na organizovanoj manifestaciji povodom Dana nezavisnosti.

Igrao se Bergerov sistem od 11 kola, a sudija na turniru bio je IA Fahrudin Ćerim iz Zenice.

Tekst i foto

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno