Ljudi

Muftija dr. Ahmed ef. Adilović dobitnik priznanja ”Hasan ef. Škapur” za 2021. godinu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U ponedjeljak 04. 10. 2021. godine, u Zenici je održana sjednica Komisije za dodjelu nagrade i priznanja ”Hasan ef. Škapur”, kojom je predsjedavao muftija zenički hfz. dr. Mevludin-ef. Dizdarević, predsjednik Komisije.

Komisija za dodjelu nagrade i priznanja ”Hasan ef. Škapur” u sastavu: hfz. dr. Mevludin-ef. Dizdarević, muftija zenički, mr. Fuad-ef. Omerbašić, glavni imam Medžlisa IZ Tešanj i Zehrudin Kruško, predsjednik IO Medžlisa IZ Tešanj donijela je Odluku da dobitnik ovogodišnje nagrade i priznanja za doprinos u afirmaciji islama i islamskih znanosti u BiH bude dr. Ahmed-ef. Adilović, muftija travnički.

dr. Ahmed-ef. Adilović, muftija travnički

Nagrada i priznanje bit će uručeni 12. rebiu-l-evvela 1443. h.g./ 18. oktobra 2021. godine u Tešnju.

Fond ”Hasan ef. Škapur” ustanovljen je pri Medžlisu IZ Tešanj 2005. godine, a namjena mu je stipendiranje učenika i studenata i dodjela nagrada i priznanja zaslužnim naučnim radnicima, pojedincima, organima i ustanovama u BiH i šire za doprinos u razvoju islamskih znanosti. Nagrada i priznanje dodjeljuju se jednom godišnje i to povodom 12. rebiu-l-evvela.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno