Ljudi

FOTO: Promovirana knjiga prof.dr. Dževada Drine

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U organizaciji Bosanskog kulturnog kruga večeras je u Travniku održana promocija knjige ”Drevno pravo” autora dr. sc. Dževada Drine, redovnog profesora na Pravnom fakultetu u Zenici.

Promocija je održana u Otvorenom književnom atelieru Memorijalnog muzeja Rodna kuća Ive Andrića. Brojnoj publici su se, pored autora, obratili i prof. dr. Bernard Harbaš, sa Filozofskog fakulteta u Zenici, te doc. dr. Dženan Dautović iz Zavičajnog muzeja Travnik.

„ Cilj ovog rada jeste, uz reprodukciju najstarijih svjetskih, evropskih i slavenskih zakona, i ono što bi Francuzi nazvali haute vulgarisation , popularizacija na visokom nivou, uz jasnu obrazovnu namjenu. Materijal na kojem se zasniva ovaj rad je širokog raspona nastanka sa područja Euroazije, bez religijskih pravnih tekstova o kojima svakako postoji opsežna literatura, „ naglasio je autor.

Dr.sc Dževad Drino, rođen je 1957.godine u Bugojnu gdje je završio osnovnu školu i gimnaziju, dodiplomski i postdiplomski studij okončao na Pravnom fakultetu Univerziteta u Sarajevu, gdje je odbranio magistarski rad i kasnije doktorsku disertaciju. Redovni je profesor i Šef Katedre za historiju države i prava na Pravnom fakultetu Univerziteta u Zenici, gdje predaje predmete Rimsko pravo i Opća historija države i prava koje je predavao i na pravnim fakultetima Univerziteta u Sarajevu, Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu i Univerziteta u Tuzli.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno