Ljudi

Muftija Dizdarević: sve više živimo po zakonu džungle, nasilje je svuda oko nas

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Muftija Dizdarević: sve više živimo po zakonu džungle, nasilje je svuda oko nas- Muftija zenički Mevludin Dizdarević veoma je aktivan u obraćanju javnosti putem društvenih mreža, a njegovu poruku danas prenosimo u cjelosti.

Mnogi se zgražavaju nad vršnjačkim nasiljem kojem smo svjedočili ovih dana kao nečim incidentnim i posebnim. Međutim, svi smo mi svakodnevno izloženi raznim formama nasilja samo smo se svikli na to.

Tiraniziraju veći manje, a mnogobrojniji malobrojnije. Oni u bijesnim autima zlostavljaju one u slabijim, nabildani teroriziraju slabašne, a imućni misle da siromašnima mogu činiti šta žele.

Nasilje se vrši fizičkom silom, podmićivanjem, prijetnjama, drekom, vikom, lažima i uvredama koje svaki dan čujemo. Čine to na ulici, u redu za hljeb, u ljekarskoj čekaonici, na društvenim mrežama.

Sve više živimo po zakonu džungle, a sve manje po zakonu morala i istinske vjere koji kaže: ponašaj se prema drugom onako kako želiš da se drugi odnose prema tebi, napisao je muftija Dizdarević.


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno