Zenica

Muftija Dizdarević: Ramazan je prilika da budemo bolji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Kada Kur’an govori o čovjeku on kaže da je čovjek sazdan u najljepšem obliku „fi ahseni takvim“. Međutim, Kur’an dodaje da je čovjek nakon savršenog stvaranja spušten u najniže razine „esfele safilin“.

Vidimo da Kur’an kao knjiga koja govori o susretu čovjeka i Boga razjašnjava da čovjek može biti najbolje i najplemenitije Allahovo stvorenje. Isto tako, čovjek može biti najgore i najpokvarenije Allahovo stvorenje, spremno na najgore opačine i zla.

Kao što čovjek u sebi nosi klicu života i smrti, na isti način on u sebi nosi potencijal za dobro i zlo. U tom kolosalnom rasponu, između najgoreg i najboljeg, odvija se drama ljudskog života.

Svakodnevno životno iskustvo nas poučava da čovjek može biti gori nego što jeste, pitanje je da li može biti bolji. Ako vjerujemo u dragoga Boga, moramo vjerovati u mogućnost promjene na bolje.

Moramo vjerovati da čovjek može da se promijeni. Ramazan je prilika da i sebi i drugima dokažemo da su promjene na bolje moguće.

Ramazan nam može pomoći da u sebi nađemo dovoljno energije i skrivenog potencijala za dobro. Da ga otkrijemo u sebi i prepoznamo u drugima.

S tim željama svima onima koji se raduju mubarek ramazanu želim RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN.

muftija zenički Mevludin Dizdarević



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno