Info

Muftija Dizdarević primio predstavnike MRV BiH: ”Međureligijski dijalog nema alternativu”

Muftija Dizdarević primio predstavnike MRV BiH: ”Međureligijski dijalog nema alternativu” – U srijedu 11. marta 2020. godine muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević u svom uredu u Zenici primio je mr. Meliku Arifhodžić, stručnu savjetnicu u Međureligijskom vijeću Bosne i Hercegovine, Kenana Hodžića, sekretara Odbora za međureligijsku saradnju Zenica i Adisa Čolakovića, tehničkog sekretara OMS Zenica.

G-đa Arifhodžić muftiju zeničkog upoznala je sa najvažnijim aktivnostima i projektima Međureligijskog vijeća BiH, ističući projekat ”Vjerski službenici i mladi protiv govora mržnje”, kao i projekat formiranja mreže mladih Međureligijskog vijeća, čija je realizacija planirana za naredni period.

Muftija Dizdarević zahvalio se predstavnicima Međureligijskog vijeća na posjeti, ističući da međureligijski dijalog, kao jedna od dimenzija našeg rada, nema alternativu.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem