Zenica

Muftija Dizdarević na obilježavanju Dana šehida Orahovice: ”U bosanskim selima rađali su se heroji”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Muftija Dizdarević na obilježavanju Dana šehida Orahovice: ”U bosanskim selima rađali su se heroji” – U utorak 16. juna 2020. godine muftija zenički hfz. dr. Mevludin ef. Dizdarević u pratnji glavnog imama mr. Jakub ef. Salkice prisustvovao je obilježavanju Dana šehida džemata orahovičkog sliva, Medžlis Islamske zajednice Zenica.

U okviru manifestacije, koja je organizirana tim povodom, imami i polaznici mekteba proučili su jasin i dovu na šehitlucima u džematu Orahovica-Kovačevići, a na centralnom programu prisutnima su se obratili predstavnici udruženja proisteklih iz odbrambeno-oslobodilačkog rata 1992-1995., glavni imam Salkica i muftija Dizdarević.

Muftija Dizdarević u svojoj besjedi, između ostaloga, istakao je da su nas šehidi poučili najvećoj vrijednosti, a to je žrtva za opće dobro i borba protiv pohlepe, samoživosti i egoizma koji izjeda našu zajednicu. Također, naglasio je da su bosanska sela pokazala da odgajaju ”male ljude” koji u teškim vremenima postaju veliki heroji, kojima možemo zahvaliti za svoj opstanak.

Sa područja džemata orahovičkog sliva 31 šehid je ugradio svoj život u slobodu naše domovine Bosne i Hercegovine, a 16. juna 1992. godine prvi šehid sa ovog kraja bio je Enes Isaković. Upravo ovog datuma obilježava se Dan šehida džemata orahovičkog sliva.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno