Info

MRV BiH – U Bosni i Hercegovini su svi kod svoje kuće

MRV BiH – U Bosni i Hercegovini su svi kod svoje kuće – Čast nam je da Vas obavjestimo i pozovemo na ozvaničenje projekta “U Bosni i Hercegovini su svi kod svoje kuće” koji Odbor za međureligijsku saradnju u Zenici provodi u saradnji sa UNFPA u našoj zemlji. Projektom se želi skrenuti pažnja javnosti na važnost obnove svih u ratu srušenih ili devastiranih vjerskih objekata. Naše, bosanskohercegovačke crkve i džamije su dijelile sudbinu svojih naroda, dijeleći tako s njima teške i lijepe trenutke. Bogomolje su duše vjernika i njihovom obnovom u našoj zemlji Bosni i Hercegovini obnavljamo Život.

Upravo, u cilju obnavljanja Života kao neizrecivoga Božjeg dara, a onda u cilju očuvanja svakoga dobra i neprevaziđene insitucije bh komšiluka, ovim projektom svi zajedno želimo ozvaničiti početak radova, na jedinom preostalom srušenom sakralnom objektu našega kraja- pravoslavnoj kapeli u zeničkom naselju Gradište. Raduje nas spremnost Zeničana svih vjera da učetvuju u ovom dobrom djelu, koji sigurno predstavlja zalog za dane i godine života u miru.

Budite nam podrška na ovom putu!
Očekujemo Vas!

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem
Tagovi

VIDEO: Zenica – Jutro u “čeličnom gradu”

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: