Info

Možete li izdržati 24 sata bez interneta?

Koliko možemo izdržati bez interneta?
Koliko možemo izdržati bez interneta?
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Prema najnovijem istraživanju od strane Vodafone, više od trećine ljudi u Velikoj Britaniji ne vjeruje kako bi mogli preživjeti dan bez Interneta, a 69 posto njih ističe dosadu kao glavni razlog zašto koriste internet.

Ispitanici tvrde da je internet dio današnjeg modernog života, a najčešći “izgovori” koji se tiču zašto trebamo biti na Internetu odnose se na to da tako komuniciramo s prijateljima.

Zanimljivo je kako čak 69 posto odraslih koristi pametni telefon u Velikoj Britaniji, a 87 posto njih naglašava da je to danas potpuno normalno biti okružen raznim pametnim uređajima i da se od toga ne može pobjeći.

“Izgleda da smo se danas previše opustili i da nam internet služi kao sredstvo koje će obaviti sve umjesto nas”, navodi Cindy Rose iz Vodafone i jedna od saradnika na ovom istraživanju.

Posebno se napominje kako treba djecu “izolirati” od utjecaja interneta te im se ne smije dopustiti da surfaju po njemu cijeli dan. 34 posto odraslih u Velikoj Britaniji tvrde kako im je teško kontrolirati način na koji djeca provode vrijeme s digitalnim uređajima.

novovrijeme.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno