Zenica

Može Bazar ovog vikenda ponovo u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Može Bazar ovog vikenda ponovo u Zenici- Tradicionalni zenički sajam kreativaca i kreativki, tzv. “Može Bazar” biće održan 6. i 7. marta u prizemnom holu tržnog centra Džananović između 9 i 21 sati.
Na Bazaru će svoje radove predstaviti umjetnici/ce i kreativci/ke iz Zenice i drugih gradova s područja srednje Bosne, među kojima i Marija Zovko iz Žepča, Jadranka Strukar iz Novog Travnika i Amina Cogo iz Zenice, članice udruženja “Naš most”.
Zeničko udruženje “Naš most” od juna 2018. godine organizuje “Može Bazare” s ciljem popularizacije kreativnog rada kao sredstva za društvenu inkluziju ranjivih društvenih grupa, kao što su starije osobe, žene i osobe s invaliditetom. Zbog pandemije COVID-19, u toku 2020. godine održana su samo dva bazara.
Udruženje “Naš most” Zenica kroz umjetnost i kulturu potpomaže društveno uključivanje starijih osoba, te drugih ranjivih grupa, poput žena, djece i osoba s invaliditetom.
Fotografije u prilogu: Može Bazar održan u oktobru prošle godine u centru Zenice, autor Dženan Pjanić


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno