Kultura

„Mousefuckers“ i „Veseli voz“ na ovosedmičnom online repertoaru zeničkog BNP-a

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

„Mousefuckers“ i „Veseli voz“ na ovosedmičnom online repertoaru zeničkog BNP-a – Na ovosedmičnom online repertoaru Bosanskog narodnog pozorišta Zenica putem Youtube kanala BNP Zenica bit će dostupna predstava i mjuzikl za djecu.

U subotu, 16. maja od 11 sati će gledateljima biti dostupan mjuzikl za djecu „Veseli voz“ autora Radeta Pavelkića, Hasana Džafića i Sajida Jusića, u režiji Fakete Salihbegović-Avdagić i u produkciji Dječije, omladinske i lutkarske scene Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. Mjuzikl je premijerno izveden 11. decembra 2004. godine.

Isti dan od 19.30 sati putem Youtube kanala BNP Zenica bit će dostupna za gledanje predstava „Mousefuckers“ prema tekstu Almira Imširevića, u režiji Stevana Bodrože i u produkciji Bosanskog narodnog pozorišta Zenica. U predstavi igraju: Enes Salković, Snežana Vidović, Robert Krajinović, Lana Delić i Ištvan Gabor. Premijerna izvedba predstave je odigrana 23. oktobra 2013. godine. Predstave će biti dostupne za gledanje tokom vikenda.

Gledatelji putem Youtube kanala mogu uživati u južnoslavenskoj i svjetskoj poeziji koju govore glumice i glumci iz anasambla svaki radni dan od 9 sati, a nedjeljom od 19.15 na Youtube kanalu BNP Zenica gledatelji mogu sa svojim mališanima uživati u „Pričama za djecu prije spavanja“.

Služba za odnose s javnošću Bosanskog narodnog pozorišta Zenica

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno