Info

Mostovi Prijateljstva posjetili povratnike

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mostovi Prijateljstva posjetili povratnička naselja u Podrinju- Delegacija od 30 članova Mostova Prijateljstva jučer je posjetila povratnička naselja u Istočnoj Bosni. Već tradicionalno, Mostovi Prijateljstva svake godine uoči noći Lejltul Bedr ( odabrane noći u mjesecu Ramazanu), organizuje posjetu Istočnoj Bosni gdje se druži sa povratnicima u nekoliko općina u Podrinju.

Jučer smo posjetili šehidsko mezarje u općinu Vlasenica gdje smo proučili Fatihu za ubijene Bošnjake Vlasenice i gdje smo obnovili saznanja o obimu zločina i genocida koji je učinjen u Vlasenici prema Bošnjacima kada je početkom agresije na BiH ubijeno preko 2600 Bošnjaka muslimana. Poslije posjete Vlasenici, nastavili smo svoje putovanje gdje smo posjetili Srebrenicu i razgovarali i družili se sa povratnicima u Srebrenici. Posjetili smo i memorijalni centar Potočari koji uvijek poseban utisak na svakoga ko ga posjeti. Nastavili smo svoje putovanje prema Konjević polju gdje smo svratili do kuće nane Fate Orlović herojine povratka u BiH.

Ostavili smo joj ramazanski poklon-hediju i nastavili svoje putovanje ka zadnjoj destinaciji u Istočnoj Bosni koju smo jučer posjetili. Članovi Mostova Prijateljstva su prije iftara stigli u naselje Šeher u općini Osmaci kod Zvornika. Svake godine posjetimo naselje Šeher gdje zajedno sa mještanima iftarimo a onda poslije iftara za prisutne organizujemo interesantan ramazanski program ( ilahije, sevdalinke, dječiji program), uz podjelu skromnih poklona za prisutnu djecu.

Na iftaru je bilo prisutno nekoliko stotina mještana Šehera, a takođe na iftaru je bio prisutan i ministar za izbjeglice i raseljena lica FBiH Edin Ramić i poznati novinar i voditelj Fikret Hodžić. Mještani Šehera su bili odlični domaćini i organizatori iftara na čelu sa Rijad ef. Sakićem. Poslije realizovanog ramazanskog programa u naselju Šeher, članovi Mostova Prijateljstva su se vratili u ranim jutarnjim satima u Zenicu puni pozitivnih utisaka sa zaključkom da su povratnici istinski heroji BiH, jer su oni svojim povratkom na prijeratna ognjišta pokazali koliko vole svoj dom i svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu. Ovo je bila osma po redu posjeta povratničkim naseljima u 2016 godini.

Mostovi Prijateljstva će nastaviti posjećivati povratnička naselja i na taj način nastaviti iskazivati iskrenu podršku Zeničana i Zeničanki povratnicima u manjem BiH entitetu.

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno