Info

EMMAUS: iftari i paketi za postače

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

EMMAUS: iftari i paketi za postače- I ove godine, u mjesecu Ramazanu, Međunarodni forum solidarnosti – EMMAUS vrši podjelu paketa po cijeloj Bosni i Hercegovini i organizuje iftare širom BiH. Planirana je podjela 7.390 paketa prvenstveno za socijalno ugrožene zatim za jetimske porodice i povratnike u Istočnu Bosnu, kao i organizacija iftara za preko 3.500 postača.

«Kao i prethodnih godina, podjelu paketa obavljat će timovi MFS – EMMAUS-a, formirani od volontera i uposlenika. Do sada smo organizovali 12 zajedničkih ifatara u Klokotnici, Gračanici, Srebreniku, Tuzli i Zenici. Do kraja Ramazana imamo još najmanje 10 zajedničkih iftara a osim pomenutih, bit će I dva iftara u Srebrenici. Iftari se organizuju prvenstveno za socijalno ugrožene, jetimske porodice i povratnike” izjavio je Elmedin Škrebo, Rukovodilac sektora za razvoj i saradnju u Emmaus-u.

Ramazanski paketi i iftari obezbijeđeni su zahvaljujući pomoći donatora iz Turske, Njemačke, Qatara i Holandije a podjela paketa će se vršiti do kraja Ramazana širom BiH sa fokusom na jetimske porodice i povratnička mjesta.

Ovo je jedna od redovnih aktivnosti Međunardonog foru

ma solidarnosti – EMMAUS s ciljem pružanja podrške i pomoći povratnicima u Istočnu Bosnu, socijalno ugroženim, jetimskim porodicama nastojeći im olakšati i uljepšati Ramazanske dane.

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno