Zenica

Mostovi Prijateljstva i općina Çan organizovali iftar u džematu Pehare

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH Zenica tokom mjeseca Ramazana realizuje veliki broj iftara širom BiH. Danas(18.06) smo organizovali dva iftara. Jedan iftar u rudniku uglja Breza za 100 postača-rudara i drugi iftar u naselju Pehare u Zenici za 125 postača iz džemata Pehare. Sponzor iftara bila je općina Çan iz Republike Turske na čelu sa načelnikom Abdurahman Kuyuz.

Predstavnici općine Çan na iftaru su bili Tuncay Ak i Omer Tatli.Odličan domaćin na iftaru bio je efendija Murad Omić sa džematlijama. Organizovan je i lijep ramazanski program sa izvedbama ilahija i kasida školskog hora OŠ Alija Nametak. Općina Çan je obezbjedila i prihodne poklone za prisutnu djecu na iftaru i za učenike OŠ Alija Nametak. Na iftaru su bili prisutni i predstavnici Unije turskih udruženja UTV-TDB. Bio je ovo peti iftar u ovom Mubarek Ramazanu koji je organizovala Asocijacija Mostovi Prijateljstva BiH-Zenica zahvaljujući sponzorima, prijateljima i partnerskim organizacijama. Mi idemo dalje.

Zenica;18.06.2017.  Press služba Mostova PrijateljstvaStrogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno