Info

Modul mPrijava i eVakcina za punu informatizaciju procesa vakcinacije u ZDK-u

Menadžment Zavoda zdravstvenog osiguranja Zeničko-dobojskog kantona (ZZOZDK) održao je danas sastanak s direktorima i predstavnicima svih 19 zdravstvenih ustanova, na kojem su predstavnici firme „MedIT“, u okviru informacionog sistema AIS/BIS, prezentirali i novi modul za prijavu na vakcinisanje (mPrijava) i evidenciju vakcinisanja (eVakcina-imunološki karton).

Direktor ZZOZDK Omer Škaljo ističe kao će novi modul pomoći i omogućiti građanima tog kantona da se prijave pripadajućim zdravstvenim ustanovama za vakcinaciju putem mobilne aplikacije, pristupom internet linku ili da budu telefonom pozvani od strane svog porodičnog tima.

-Zdravstveni radnici će moći efikasnije utvrditi raspored te prioritete prilikom vakcinisanja, a time će se znatno izbjeći gužve i postići bolja te kvalitetnija usluga građanima – napominje Škaljo.

Modul eVakcina (imunološki karton) omogućava osoblju unos svih bitnih podataka za proces imunizacije – datum vakcinisanja, tip vakcine i datum revakcinacije, a imunološki karton će automatski postati i sastavni dio eKartona svakog pacijenta.

Elektronski imunološki karton u budućnosti će, napominje Škaljo, biti korišten za sve vidove imunizacije.

-Po završetku revakcinacije, građani će moći dobiti certifikat o uspješnom vakcinisanju, koji će im biti izdat putem našeg informacionog sistema. Osim efikasnije organizacije vakcinisanja, menadžmenti zdravstvenih ustanova će u svakom trenutku imati i tačne podatke o broju vakcinisanih građana te izvještaj o utrošku vakcina – napominje Škaljo.

Modifikacija informacionog sistema, kaže Škaljo, urađena je zbog skorog početka masovne imunizacije protiv infekcije Covid-19, a troškove izrade modula te njegovog održavanja, u potpunosti plaća ZZOZDK.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem
Tagovi