Ostali sportovi

MNK NEIMARI: Svaki drugi plasman osim ulaska u Premijer ligu smatramo neuspjehom

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

MNK Neimari iz Zenice imaju visoke ambicije ove godine u Prvoj ligi Federacije. O ciljevima, ambicijama i igračkom kadru za magazin Futsal.ba govorio je šef stručnog štaba Mersid Bureković.

MNK Neimari su odigrala sjajno prošle sezone i malo je falilo da ove sezone budu u Premijer ligi. Ove godine su jedan od favorita Druge lige grupe Centar i ambicije su opet visoke.

U toj prvoj sezoni smo odmah ostvarili zapazen rezultat i igrali plej-of u Mostaru gdje nas je dijelio jedan gol od ulaska u Premijer ligu. Nazalost nismo izborili plasman, Bosna Kompred je bio uspjesniji i oni su postali premijerligaši. Nakon te sezone postavili smo ljestvicu visoko i svaki drugi plasman osim ulaska u Premijer ligu smatra se neuspjehom, tako da i ove sezone ambicije ostaju iste, a to je Premijer liga.

Ekipa je prošle sezone izgledala odlično, a Baručija je dobio i poziv reprezentacije. U ovu sezonu Neimari ulaze još jače.

Što se tiče prelaznog roka nas klub su napustili Šišić i Baručija kojima je naš klub bio odskočna daska tako da su karijeru nastavili u Austrijskoj ligi. Što se tiče novih dolazaka imamo veliko pojačanje na golu, a radi se o provjerenom golmanu Harisu Čakiću koji nam dolazi iz Premijer lige, a nastupao je za MNK Slogu iz Gornjeg Vakufa. Ekipi se pridružilo još par mladih igrača o kojima ćemo nešto više reći drugi put.

Prvo ovosezonsko kolo Neimari su slobodni, a liga nikad nije bila ujednačenija.

Da prvo kolo smo slobodni i planiramo ga iskoristiti odigravanjem jos neke prijateljske utakmice kako bismo u prvenstvo ušli što spremniji. Što se tiče favorita: sve ekipe u našoj grupi su dobre na neki svoj način, ni jednu ne treba zanemariti kao protivnika, a izdvojio bih Želju, Žepče i Futsal Team koji su uvijek onako nezgodni protivnici i sigurno konkurenti za plej-of.

Autor: futsal.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno