Ostali sportovi

FOTO: Održana pojedinačna Prvenstva u šahu osnovnih škola „Meša Selimović“ i „Enver Čolaković“

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Šahovski klub „Čelik“ Zenica nastavio je sa održavanjem školskih prvenstava u šahu. Danas, 02.11. 2022. godine, održana su dva pojedinačna Prvenstva Osnovnih škola i to pojedinačno Prvenstvo OŠ „Meša Selimović“ i pojedinačno Prvenstvo OŠ „Enver Čolaković“. Prvenstva su se igrala po švicarskom sistemu od pet kola.

POJEDINAČNO PRVENSTVO OSNOVNE ŠKOLE „MEŠA SELIMOVIĆ“

Na pojedinačnom Prvenstvu Osnovne škole „Meša Selimović“ učestvovalo je 43 igrača. Organizator je bio Šahovski klub „Čelik“ Zenica zajedno sa Osnovnom školom „Meša Selimović“. Prvenstvo se igralo u prostorijama Osnovne škole „Meša Selimović“. Nakon pet odigranih kola, sa 4,5 poena prvo mjesto ppodjelili su Nermin Hatibović i Lamija Hatibović. Radi boljih dodatnih kriterija, prvo mjesto zauzeo je Nermin Hatibović, a Lamija Hatibović je zauzela drugo mjesto.

Od drugog do osmog mjesta nalazili su se igrači sa četiri osvojena poena i odlučivao je dodatni kriterij. Prema tom kriteriju, plasman je sljedeći:

Treć mjesto Orhan Bečić,

četvrto mjesto Kamer Maglić,

peto mjesto Eldar Čajdrić,

šesto mjesto Mohamed Alnajres,

sedmo mjesto Afan Husić,

osmo mjesto Vedad Drino;

Detaljnije rezultate možete pogledati na sljedeće linku: Chess-Results Server Chess-results.com – Pojedinačno prvenstvo Osnovne škole “Meša Selimović”

Organizator je obezbijedio diplome za najbolje plasirane igrače.

Direktor turnira bio je Enver Halilović.

POJEDINAČNO PRVENSTVO OSNOVNE ŠKOLE „ENVER ČOLAKOVIĆ“

Na pojedinačnom Prvenstvu Osnovne škole „Enver Čolaković“ učestvovalo je 18 igrača. Organizator je bio Šahovski klub „Čelik“ Zenica zajedno sa OŠ „Enver Čolaković“. Prvenstvo se igralo u prostorijama Osnovne škole „Enver Čolaković“. Nakon pet odigranih kola, prvo mjesto zauzeo je Muhamed Sarajlić sa svih pet osvojenih poena.

Na drugom i trećem mjestu bili su igrači sa četiri poena i odlučivao je dodatni kriterij. Prema tom kriteriju, Armin Merdžanić je zauzeo drugo mjesto, a Almir Tokalija je zauzeo treće mjesto.

Detaljnije rezultate možete pogledati na sljedeće linku: Chess-Results Server Chess-results.com – Pojedinačno prvenstvo Osnovne škole “Enver Čolaković”

Organizator je obezbijedio diplome za najbolje plasirane igrače.

Direktor turnira bila je Hašema Turčinović.

Sudijski dio posla uspješno su obavili: Vedad Šestić, Dino Marković, Goran Trkulja, Belmir Miskić i Elma Kos.

Nakon dvanaest odigranih pojedinačnih Prvenstava Osnovnih škola, ukupno je učestvovalo 389 igrača.

Sutra, 03.11.2022. godine, po rasporedu je pojedinačno Prvenstvo Osnovne škole „Ahmed Muradbegović“.

E.Imamović

Foto D.Marković i V.Šestić

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno