Ostali sportovi

MNK Neimari ove subote u Livnu igraju prvu utakmicu polufinala play offa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ove subote, 01.4.2023.godine, zenička ekipa MNK Neimari, igra prvu utakmicu polufinala play offa za prvaka za prvaka Prve futsal lige Federacije BiH, sezona 2022/2023 i za plasman u Premijer futsal ligu BiH.

Voljom žrijeba u polufinalu se sastaju sa ekipom Čulin Mlin iz Livna, koja je u četvrtfinalu eliminisala ekipu Lilium iz Brijesnice Velike (Doboj Istok). MNK Neimari su eliminisali ekipu Konjodor iz Bužima.

-Ekipa trenera Mersida Burekovića ide u Livno oslabljema, jer su i dalje povrijeđeni Armin Kapetan i Mahir Karić, a sada je povrijeđen i golman Haris Čakić. U Livnu neće igrati ni Anel Dedić zbog žutih kartona, objavljeno je na Zenicainfu.

U Neimarima se nadaju da će ostali iz ekipe dostojno zamjeniti ove momke koji su odsutni. U revanšu u Zenici Dedić će biti na raspolaganju treneru Burekoviću.

Ovaj polufinalni susret, MNK Čulin Mlin – MNK Neimari igra se 1. aprila u Livnu sa početkom u 20:30 sati u sportskoj dvorani „Dalibor Perković –Dali“. Revanš je 8./9.aprila u Zenici.

Da podsjetimo, Neimari i Čulin Mlin su već igrali jednu utakmicu završnice i to u Mostaru, za ulazak u Premijer futsal ligu. Naime, u sezoni 2019/2020, Neimari su eliminisali u nokaut utakmici ekipu Čulin Mlin iz Livna nakon boljeg izvođenja penala (u regularnom dijelu bilo je 3:3 nakon visokog vođstva Livnjaka od 3:0).

Inače, ovo je četvrti pokušaj ekipe Neimara za plasman u Premijer ligu u četiri sezone igranja u Prvoj futsal ligi Federacije BiH. Ekipa trenera Burekovića sa velikim ambicijama ulazi u doigravanje i sa željom da konačno izbore plasman u društvo najboljih. Inače, ligaški dio takmičenja zenički Neimari su okončali sa učinkom od devet pobjeda i tri poraza, drugo mjesto u grupi Centar.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno