Ostali sportovi

MNK CALP u novoj sezoni u lovu na Premijer Futsal ligu

MNK CALP u novoj sezoni u lovu na Premijer Futsal ligu
MNK CALP u novoj sezoni u lovu na Premijer Futsal ligu
Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

MNK CALP u novoj sezoni u lovu na Premijer Futsal ligu- MNK CALP naredni vikend (12/13.11.2016.) započinje svoju drugu sezonu u 1. Federalnoj Futsal ligi Bosne i Hercegovini i započinje lov na mjesto koje vodi u Premijer Futsal ligu Bosne i Hercegovine.

Da podsjetimo, jedini malonogometni klub iz Zenice i Zeničko-dobojskog kantona koji se takmiči u službenim futsal takmičenjima Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, MNK CALP, je prošlu sezonu u 1. Federalnoj Futsal ligi BiH zauzeo tokom grupne faze 2. mjesto a konačno nakon završnice 4. mjesto u Federaciji BiH. Nova sezona donosi i nove izazove a o tome šta ovog perspektivnog mladog dragulaj futsal scene u BiH očekuje u sezoni 2016/2017 govori predsjednik kluba Safet Kubat:

Mi ove sezone imamo ambiciju ulaska u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Smatramo da Zenica zaslužuje svog predstavnika u društvu najboljih premijerligaša. Poznavajući ekipe koje igraju Premijer ligu mislim da bi se već sada mnoge namučile sa nama. Naša ambicija je i više nego realna iako se u futsalu nikada ne zna. Sezona je duga, i ne pobjeđuje najbolji baš uvijek. Futsal sada svi znaju igrati i onaj ko bude mirniji u glavi će ući u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Gledao sam “Kreševo”, “Velež”, “Želju” i “DiaBiH”. Sve ekipe su kvalitetne, ali ono što nas izdvaja je timski duh, jedinstvo i spoj mladosti i iskustva. Procijenjujem da će liga biti dosta kvalitetnija nego prošle sezone, i dosta neizvjesnija, jer cijelu sezonu možeš biti dominantan, ali u dvomeču ako ti bude loš dan onda prokockaš sezonu, a tu se procijenjuje kvalitet ekipe. Mi obećavamo da ćemo biti dobri domaćini, i da će se sve ekipe osjećati kao kod kuće, ali da će svojoj kući otići sa po pet i više golova u mreži.

MNK CALP sezonu 2016/2017 igra u grupi Jug zajedno sa ekipama FTC Velež Mostar, MNK Kreševo Kreševo, MNK Željezničar Sarajevo i MNK DiaBiH Sarajevo. U jesenjem dijelu obje ekipe iz Sarajeva dolaze u Zenicu, a već u II kolu (19/20.11.) nas očekuje veliki okršaj u zeničkoj areni između MNK CALP I MNK Željezničar Sarajevo. Prošlosezonske domaće utakmice zeničkog kluba su bile posjećene daleko iznad prosjeka 1. Federalne Futsal lige a velika imena koja će ove sezone igrati futsal u Zenici obećavaju još bolju atmosferu.

Već odlična prošlogodišnja ekipa MNK CALP e dobila nekoliko pojačanja od kojih su četiri igrača nastupali u Premijer Futsal ligi sa zapaženom ulogom. Seldin Zatagić je prošlu sezonu igrao za premijerligaša iz Mostara,MNK Mostar SG, Emin Omerdić je igrao također za permijerligaša, MNK Drugari, kao i Anes Kuduzović. Od ostalih pojačanja tu su Haris Čajlaković i Amel Pjanić, iskusni igrači koji dolaze iz velikog fudbala.

Futsal ekipa iz Zenice pored velikog igračkog talenta počiva na timskom duhu i jedinstvu, tako da sve ljubitelje futsala u ovoj regiji očekuju odlični mečevi, a kako najavljuju iz kluba ideće sezone i premijerligaški mečevi. MNK CALP možete pratiti na društvenim mrežama preko facebook stranice fb.com/mnkcalp ili na oficijelnoj web stranici www.mnkcalp.com.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno