Ostali sportovi

Ibrahimspahić i Stevanović pobjednici turnira veterana u Donjoj Gračanici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Ibrahimspahić  i  Stevanović pobjednici turnira veterana u Donjoj Gračanici – U prostorijama STK Stiga Donja Gračanica održan je turnir veterana u stonom tenisu. Učestvovali su takmičari iz Zenice, Sarajeva, Ilijaša, Breze, Kaknja, Žepča i Zavidovića, navode iz STK Stiga Donja Gračanica. Završnica turnira je održana u dvije grupe. U glavnoj grupi prvo mjesto osvojio je Rasim Ibrahimspahić iz Kaknja, a u utješnoj grupi 1. mjesto osvojio je Dušan Stevanović iz Zenice.

Plasman prva tri takmičara sa turnira u stonom tenisu za veterane u  Donjoj Gračanici klub “Stiga” Zenica:

 Glavna, A-grupa:

1.Rasim Ibrahimspahić – Kakanj

2.Elmas Muratović – Zenica

3.Senad Ćustović – Ilijaš

Utješna, B-grupa;

1.Dušan Stevanović – Zenica

2.Zlatan Lovrić – Breza

3.Željko Tadić – Žepče

Ovaj turnir ima za cilj približavanje sportskih aktivnosti mještanima i građanima, kao i druženja. Prijedlog za održavanje ovog turnira potekao je od vrlo agilnog predsjednika Mjesne zajednice Donja Gračanica, gospodina Omera Pojskića, koje je prihvatilo Udruženje STK Stiga na čelu sa, takođe, veoma aktivnim Zijadom Fetićem. Kako nam je rekao gospodin Fetić, njihovo udruženje kontaktira sa dosta Udruženja iz Federacije i RS.

Nakon uvodnog-promotivnog turnira u D.Gračanici, koji je održan u Donjoj Gračanici 09.01.2016.godine održani su turniri za veterane u Sarajevu, Ilijašu, Kaknju, zeničkoj Areni, Žepču, Tuzli, Čitluku, Vitezu…, a u RS u Banja Luci, Prijedoru i Trebinju. Sve rekreativne aktivnosti i koordinacija u MZ Donja Gračanica protiču uz stručni nadzor i savjete legende bh stonog tenisa, gospodina Ajanić Nihada – Ajana. Za sve učesnike obezbjeđeni su prigodni pokloni, a za najbolje pehari, diplome i medalje, koje su obezbjedili donatori-sponzori. Iz organizacije turnira zahvaljuju se sponzorima ZIM Zenica, INTEGRA Zenica, CARLSBERG DOO Zenica i SWEET DOO Zenica.

Tekst E.Imamović/Foto Stk Stiga Donja Gračanica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno