Ostali sportovi

MNK Calp u derbiju III kola odnio sva tri boda iz Tuzle

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

MNK Calp u derbiju III kola odnio sva tri boda iz Tuzle – Derbi III kola grupe Sjever Prve Futsal lige FBiH se igrao u dvorani Mejdan u Tuzli između domaćina MNK Bosna Kompred i gostiju iz Zenice MNK Calp.  U prošlom kolu obje ekipe su zabilježile pobjede pa su u ovaj susret ulazile sa velikim samopouzdanjem. Stručni štab MNK Calp je već izjavio da će ovo biti teško gostovanje i da se pozitivnom rezultatu može nadati samo ukoliko kompletna ekipa dadne 150% sebe za boje kluba.

Za domaćine MNK Bosna Kompred su započeli Ferhatbegović, Selimović, Hadžialjević, Hodžić i Fazlić dok su za goste MNK Calp iz Zenice u prvoj postavi nastupili: Bašić, Omerdić, Zukan, Zatagić i Salkica. Susret je počeo borbeno a prvi su se radovali gosti iz Zenice nakon pogotka Zatagića u 4. minuti ali slavlje nije trajalo dugo jer domaćini dvije minute kasnije dolaze do izjednačenja i to preko Hadžialjevića. U 9. minuti susreta ponovno je MNK Calp zablistao za vodstvo od 1:2, ovaj put je strijelac bio Salkić. Sedam minuta kasnije, u 16. minuti susreta domaćini opet dovode rezultat u egal 2:2, strijelac je bio Hodžić. U posljednjem minutu prvog poluvremena dešava se preokret gdje domaćin dolazi do vodstva od 3:2 pogotkom Demirovića. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 3:2 za domaćina Bosnu Kompred.

U prvom poluvremenu su nas futsaleri obje ekipe razmazili sa čak 5 golova a prisutni  u dvorani Mejdan su se nadali barem istom broju golova i u drugom poluvremenu.

Očigledno je da su treneri na poluvremenu ipak spustili loptu na zemlju pa je prvi gol u drugom poluvremenu pao tek u 28. minuti i to za MNK Calp za izjednačenje 3:3, strijelac je bio odlični Zatagić. MNK Calp nastavlja gdje je stao u prvom poluvremenu pa u 34. minuti preko inspirisanog Zukana dolazi do vodstva od 3:4. Domaćini opet uspijevaju da izjednače na 4:4 u 37. minuti susreta pogotkom Fazlića. Već kada se mislilo da će ekipe podijeliti bodove, Zukan je utišao Mejdan pogotkom u posljednjoj minuti susreta, 4:5 vodi MNK Calp. Ispostavilo se da je to i konačan rezultat ovog odličnog susreta obje ekipe.

MNK Calp nosi u Zenicu vrijedne bodove sa gostovanja a u narednom kolu kod kuće dočekuje FC Lilium gdje će momci iz Zenice ponovno borbenošću ići na sva tri boda ovaj put pred domaćom publikom.

​S.T./MNK Calp



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno