Ostali sportovi

MNK Calp i MNK Kaskada u nedjeljnoj utakmici igraju za jesenjeg prvaka

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

MNK Calp i MNK Kaskada u nedjeljnoj utakmici igraju za jesenjeg prvaka – Pred nama je posljednje kolo prvog dijela uzbudljive sezone 1. Futsal lige FBiH Grupe Sjever. Derbi ovog kola igraju MNK Calp i MNK Kaskada na parketu Bilmišća u Zenici. Utakmica se igra u nedjelju 17.12.2017. sa početkom od 16:00.

Obje ekipe ulaze u ovaj susret sa pobjedama a jedina razlika je kiks Calpa u prvom kolu u gostima protiv MNK Klanac gdje su ispušteni bitni bodovi, nakon prvog kola Kaskada je imala stalno tri boda prednosti. Žrijeb je odlučio da se susret dvije ekipe na vrhu igra u posljednjem kolu prvog dijela i tako direktno odlučuje o jesenjem prvaku. Calp je međutim ubjedljiviji u postignutim golovima sa 41 golom u 6 utakmica pri tom primajući 25 golova. Kaskada je ipak na skromniji način dolazila do pobjeda sa ukupno 22 postignuta gola i samo 10 primljenih golova. Calp će trebati nastavak impresivnih statistika strijelaca ukoliko želi da zasjedne na vrh grupe Sjever. Što se tiče nemogućnosti nastupa igrača zbog suspenzija, obje ekipe imaju pravo nastupiti sa svojim punim sastavima što obećava odličan susret. Pobjednik će zimsku pauzu dočekati na prvom mjestu pa je to i razlog više da igrači na terenu pokažu svo svoje znanje. Nakon ove utakmice nastupa pauza do početka drugog dijela sezone koje se igra sa posljednjim vikendom u Januaru 2018.

Futsal spektakl će se sudeći po prethodnim utakmicama igrati pred mnogobrojnom domaćom publikom koja je uvijek Calpov 6. igrač. Publiku kao i u prethodnoj utakmici očekuju vrijedne nagrade a ulaz je besplatan.

Pozivamo sve ljubitelje futsala iz Zenice i regije da prisustvuju ovom odličnom susretu u nedjelju 17.12.2017. od 16:00 u već legendarnoj sportskoj dvorani Bilmišće u Zenici.

S.T.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno