Ostali sportovi

FOTO: Prva futsal liga FBiH, 6.kolo – Gradski derbi pripao MNK Calp

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Prva futsal liga FBiH, 6.kolo – Gradski derbi pripao MNK Calp – Uokviru 6.kola Prve futsal lige FBiH, grupa Sjever, danas 10.12.2017.godine, u Zenici su igrali gradski derbi, KMF Drugari Čelik i nominalni „gosti“ MNK Calp iz Zenice. Utakmica je odigrana u dvorani Bilmišće pred oko 300 gledalaca. U gradskom derbiju pobjedu je ostvarila „gostujuća“ ekipa MNK Calp

Rezultat: KMF DRUGARI ČELIK – MNK CALP  3:7  (1:3);

Strijelci: Anes Kuduzović, Edin Bajramović i Demirel Delić za Drugare, a Admir Zukan (x4), Omer Hamzić (x2) i Emin Omerdić za Calp.

Sudije: Oliver Žilić (Vitez) i Jasmin Varupa (Travnik), delegat Muhamed Bogilović (Sarajevo);

Sastavi ekipa:

KMF Drugari Čelik: Ahmed Brkić, Jasmin Durmo, Kenan Hafizović, Bernad Imamović, Edin Bašić, Anes Kuduzović (cap), Edin Bajramović, Albin Biloglavić, Mahir Jusić, Demirel Delić, Haris Čajlaković, Ensar Imamagić, Belamin Osmančević. (Trener Benjamin Terzić);

MNK Calp: Kenan Bašić, Emin Omerdić (cap), Admir Zukan, Seldin Zatagić, Mubin Salkica, Faruk Spahić, Benjamin Salkić, Enes Čolić, Fahir Šabanović, Eldar Čančar, Denis Imamović, Amar Vehabović, Omer Hamzić.  (Trener Semir Teskeredžić);

Prije ovog gradskog derbija ekipa Calpa je druga na tabeli sa omjerom 4:1 u pobjedama i sa 12 bodova. Drugari su u lošijoj poziciji, na sedmom mjestu i jednom pobjedom u pet utakmica i samo tri boda. Ovaj derbi počeo je ekspresnim vođstvom Drugara preko Anesa Kuduzovića u 18.sekundi utakmice. Calp je ubrzo izjednačio u 3′ preko Admira Zukana, a onda u 13.’ postigao dva gola i  potpuno preokrenuo i povečao rezultat na 1:3, što je rezultat prvog poluvremena. Strijelci drugog i trećeg gola za Calp bili su Emin Omerdić i Admir Zukan.

U nastavku utakmice, u 24′ već je 1:4, strijelac Admir Zukan. „Domaći“ smanjuju na 2:4 u 27′ preko Edina Bajramovića. Svoj četvrti gol na utakmici, a peti za Calp, Admir Zukan postigao je u 31′ za rezultat 2:5. Drugari smanjuju na 3:5 u 32′ preko Demirela Delića. Konačan rezultat od 3:7 za „goste“ (Calp) postavlja sa dva gola Omer Hamzić u 36.’ i 37.minuti. Zaslužena pobjeda  u gradskom derbiju za MNK Calp. Konačan rezultat je 3:7 za Calp. Za MNK Calp ovo je peta uzastopna pobjeda uz jedan poraz u 1.kolu (drugo mjesto i 15 bodova), dok su Drugari sada na omjeru od jedne pobjede i pet poraza (sedmo mjesto i 3 boda).

U narednom, 7.kolu ( zadnje kolo polusezone), KMF Drugari Čelik idu u goste ekipi MNK Bosna Kompred u Tuzlu, dok je druga zenička ekipa MNK Calp domaćin lideru na tabeli MNK Kaskada iz Gračanice u derbiju polusezone.

Parovi 6.kola:

Zenica: KMF DRUGARI ČELIK – MNK CALP 3:7

Gračanica: MNK KASKADA – FC BRČKO 5:1

Brčko Distrikt: MNK KLANAC – FC LILIUM (10.12. u 17 sati)

Živinice: FC BAŠIGOVCI – MNK BOSNA KOMPRED (Igraju 14.12.)

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno