Info

Mladima omogućiti kupovinu stana

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vijeće ministara BiH utvrdilo je Prijedlog okvirnog sporazuma o zajmu između Razvojne banke Vijeća Evrope i Bosne i Hercegovine (BiH) LD 1836 (2014) – kredit za socijalni program stambenog zbrinjavanja u BiH, u Republici Srpskoj, koji provodi IRBRS, s osnovama za njegovo zaključivanje.

Zajam, vrijedan pet miliona eura, bit će iskorišten za pružanje finansijske pomoći u rješavanju pitanja stambenog zbrinjavanja grupama od posebnog značaja za Bosnu i Hercegovinu, odnosno Republiku Srpsku, a najprije mladih i visokoobrazovanih ljudi.

Na ovaj način mladima i visokoobrazovanim građanima u Republici Srpskoj olakšat će se stjecanje vlasništva putem kredita, što će doprinijeti unapređenju životnih uvjeta i ohrabrivanju mladih ljudi da osnuju porodice, kao i visokoobrazovanih pojedinaca i parova da ostanu u Bosni i Hercegovini.

Ministarstvo finansija i trezora dostavit će Prijedlog okvirnog sporazuma s osnovama za njegovo zaključivanje Predsjedništvu BiH u daljnju proceduru, a za potpisnika je predložen ministar Vjekoslav Bevanda.

akta.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno