Info

Do građevinske dozvole u FBiH za 300 dana

Proces izdavanja građevinskih dozvola u Federaciji BiH (FBiH) prosječno traje oko 300 dana i to nije dobro, izjavio je danas u Beogradu ministar prostornog uređenja FBiH Josip Martić.

“Sigurno je da nema investicija, ni stranih ni domaćih, u FBiH bez ubrzanja procesa izdavanja građevinskih dozvola, jer nitko ne može čekati 300 dana ili više. Ne može se investitorima objasniti – oni to ne razumiju”, rekao je Srni Martić u pauzi regionalne konferencije “Građevinske dozvole za konkurentniju regiju”, koja se održava u Beogradu.

On je naveo da će FBiH pokušati da sudjelovanjem u ovom regionalnom projektu učini sve da reformira sustav i skrati što je moguće više proces izdavanja građevinskih dozvola, jer je to preduvjet za investicije.

Martić je objasnio da je u FBiH “malo složenija situacija u vezi sa ustavnim poretkom”, ukazajući na podijeljene nadležnosti između Federacije i županija.

Martić je rekao da moraju biti doneseni propisi, koji će se harmonizirati sa županijama i lokalnom samoupravom, a koji će biti primjenjivi u praksi, prenosi Srna.

manager.ba

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem