Politika

Mladi rukometaš želi u politiku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
Mladi rukometaš želi u politiku – Faris Mrako, 21-godišnji kapiten RK Čelik i student godine na Filozofskom fakultetu UNZE, najmlađi je nezavisni kandidat za Gradsko vijeće Zenica.
– Pozdrav, raja. Možda su me neki od vas primijetili na listama kandidata, ali ne i na listama političkih stranaka. Razlog je jednostavan – nezavisni sam kandidat, a tim gestom želim ukazati na to da iza svega što vam budem predstavljao stojim ja te moji lični stavovi, ideje i vizije kako napraviti bolje sutra za društvo u kome živimo. Nadam se da ću dobiti vašu podršku, a ja ću se truditi da opravdam vaše povjerenje, kaže Mrako.
Oni koji ga poznaju kažu za njega da je izuzetno pametan, kulturan, vrijedan, uporan, skroman i povučen momak, da je pravi izdanak nove generacije uspješnih mladića Zenice i BiH. Da je za primjer mladima u svakom pogledu. Ovih dana je primio dekanovu nagradu Student godine (Filozofski fakultet u Zenici – Odsjek kulturologija), a njegovo osnovno geslo je “Želim da budem najbolji u svemu što radim”.
Na pitanje otkud i zašto kandidatura, odgovorio je da bez lažne skromnosti, nakon što je mnogo toga postigao u 21 godini na raznim poljima, od studija, sporta, kulture, novinarstva, zna da može “mnogo dati i u sferi politike”.
– Gadi mi se kada se ljudi ubacuju u politiku isključivo da bi nešto napravili za sebe, da bi se “ogrebali’’, a ne da bi nešto napravili za sve. Želim da na tom planu unesem promjene, jer želim da budem najbolji u svemu što radim, zbog svih mladih, zbog mog grada, zbog kulture, sporta, znanja, studija. Došlo je vrijeme da mladi Zenice uđu u Gradsko vijeće i drago mi je kad vidim da je puno mladih kandidata. Vjerujem da će Zeničani prepoznati i eliminisati one koji su četiri zadnje godine bili vijećnici, nisu ništa uradili, a ponovo su kandidati, ističe Mrako.
Dodaje kako mu je predizborno geslo sadržano u tri riječi: znanje -kultura- sport te da su to tri osnovne oblasti u kojima “može, zna i hoće, ako bude izabran za vijećnika, dati značajan doprinos u unapređenju tih djelatnosti u Zenici, na dobrobit svih”.
– Za apsolutnu sam prednost znanja kod zapošljavanja mladih, odnosno za zapošljavanje sposobnih, a ne podobnih, što se, jednostavno, moraniskorijeniti! Apsolutno sam za bolje uslove rada kulturnih institucija u Zenici te sportskih kolektiva. Kad je riječ o sportu, želim da se zna da, iako sam kapiten rukometaša Čelika, želim da budem istinski predstavnik u GV-u svih sportova u gradu, a ne samo rukometa, napominje Faris Mrako.
AUTOR: Mirza Dajić/oslobođenje.ba


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno