Zenica

Mladi pjesnik Stefan Simić u oktobru u “Cabaret Clubu”

Mladi pjesnik Stefan Simić u oktobru u “Cabaret Clubu” – Uspješni ugostiteljski tandem braća Petrović, Ivan i Andrija, ne prestaju da priređuju iznenađenja zeničkim ljubiteljima pisane riječi, pa već početkom oktobra ove godine najavljuju još jedno književno veče i to ni manje – ni više, nego sa Stefanom Simićem, čije su snažne emotivne fejsbuk poruke o BiH zatresle regiju, šireći se nevjerovatnom brzinom društvenim mrežama.

Stefan Simić već godinama objavljuje svoju poeziju i prozu na internetu, kao i impresije i zapise iz svakodnevnog života, a pažnju javnosti u Srbiji, ali i u drugim zemljama bivše Jugoslavije, privukao je specifičnim stilom pisanja i nesvakidašnjim načinom izražavanja na svojim nastupima, koja nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Svoju prvu knjigu “Pustite nas”, ovaj tridesetogodišnji Paraćinac s diplomom sociologa, objavio je 2012. godine, a knjigu “Odjeci ljudskog” 2013. sa dopunjenim izdanjem 2014. godine. U godinama koje su uslijedile, publiku je počastio i sa naslovima “Generacijama koje odrastaju bez poezije” (2016.) i “Rekoh… i olakšah dušu” (2018.)

U središtu prozne i poetske Stefanove preokupacije, s naglašenim društvenim angažmanom i iskrenim humanističkim pobudama, je čovjek sa svim svojim vrlinama, manama, porocima, zabludama i predrasudama, dok nas njegova zadivljujuća sposobnost za empatijom tjera da takvog čovjeka pronalazimo kako u sebi, tako i u svim drugim ljudima. Zadirući duboko ispod učmale trivijalnosti, lažnih vrijednosti i površnih emocija u koje je zapalo naše društvo, Stefan nam otvara jednu novu perspektivu za humanijim preusmjerenjem tog istog društva, jer kako kaže: “Mi nemamo kuda pobjeći, mi smo prirodno upućeni jedni na druge…”

Njegov internet angažman pobuđuje pažnju preko 60 000 prijavljenih pratilaca, čiji broj iz dana u dan sve više raste. Osim toga, Stefan snima i emisije i bori se i vjeruje u jedan novi svijet – svijet sa ljudskim likom. Svoje uspješne nastupe dosad je ostvario u gotovo svim većim gradovima regiona, kao što su Beograd, Zagreb, Split, Podgorica, Banja Luka, Sarajevo, Skopje, Novi Sad…

Njegova priča svakim danom dobija sve više na značaju, a ovaj put se i Zeničanima pruža izvanredna prilika da je dožive u ponedjeljak, 07.10.2019. u “Cabaret clubu” (prvi sprat zgrade Bosanskog narodnog pozorišta), s početkom u 20:00 sati.

Ulaz za “Teatar iskrenosti” sa Stefanom Simićem je slobodan, jer braća Petrović ne znaju drugačije.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem