Zenica

Mladi osnovnoj školi u Zenici poklonili novoizgrađeno školsko dvorište s klupama

Dedić je ovaj projekt pokrenula u sklopu jednogodišnje obuke za mlade lidere i liderice pod nazivom “Uli, misli i djeluj” u organizaciji Instituta za razvoj mladih “Kult”, a projekt uređenja dvorišta trajao je dva mjeseca.
Projekt je finansirao Kult, a realizovali su ga volonteri, stariji učenici i učenice kao i članovi uprave škole.

“Željela sam doprinijeti svojoj lokalnoj zajednici sredstvima instituta u iznosu od 2.000 KM finansirali smo uređenje dvorišta, a finansijsku podršku je dala i u prava škole. Ovo je pokazatelj da promjene mogu biti vidljive samo ako uložimo dovoljno truda i rada”, kazala je Dedić.

Pojašnjava da je kroz volonterski rad stekla sigurnost šta i koliko može uraditi te da je ovaj projekt do prije dvije godine bio teško izvodljiv.

Pomoćnik direktora škole Muamer Karač je kazao da je ovo dvorište mnogo godina predstavljalo ružnu sliku na ulazu u krug škole.

“Sretan sam što smo došli do ovog nivoa i da smo uspjeli u našim zamislima. Realizirali smo prvu fazu projekta uređenja dvorišta koje je bilo zapušteno i predstavljalo je ružnu sliku ove škole. Uspjeli smo uz pomoć Udruženja Reaktiviraj i Kult realizirati prvu fazu projekta, a druga faza koju ćemo realizirati obuhvata izgradnju učionice na otvorenom što bi omogućilo ugodnije učenje učenicima na određenim predmetima”, kazao je Karač.
Učesnicima projekta uručene su i zahvalnice, a Dedić je presijecanjem trake i zvanično predala dvorište ovoj zeničkoj školi.
Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem