Ljudi

Mlade nade Zenice: Imran Porča

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mlade nade Zenice: Imran Porča – U našoj rubrici mlade nade Zenice donosimo vam priču o jednoj od najperspektivnih nada zeničke košarke, Imranu Porči.

Imran je rođen 6. maja 2000. godine u Zenici, karijeru je započeo u KK Kengur, a svoj razvoj i napredak je nastavio u OKK Čelik čiji je član već tri godine. Također, Imran se bavio i taekwondom, a bio je član Taekwondo Akademije “Jale” i osvajao je priznanja i medalje na prestižnim domaćim i stranim turnirima. Najznačanija dostignuća su mu crni pojas i titula kadetskog prvaka BiH i ZDK.

U prethodnoj sezoni bio je jedan od najboljih igrača juniorske Lige Mladih BiH u kojoj je ekipa Čelika zauzela visoko 3. mjesto, a Imran je unatoč podatku da je mlađi godinu dana od ostalih igrača bio prava senzacija lige.

Prije svega želimo da Vam se zahvalimo što ste odvojili vrijeme da razgovarate sa nama. Kao i obično prvo pitanje će biti o vašem početku, zašto baš košarka?

Imran: Košarku sam počeo trenirati sa osam godina sasvim slučajno i nisam ni sanjao da će jednog dana postati sastavni dio mog života. Jednostavno sam se zaljubio u ovaj sport.

Da li ste zadovoljni dosadašnjim napretkom i radom i da li smatrate da ste mogli još više?

Imran: Zadovoljan sam svojim radom i napretkom u svome klubu OKK “Čelik”. Smatram da uvijek mozže vise, ali nadam se da će se sav moj trud i moja zalaganja isplatiti u nastavku karijere.

Šta očekujete u nastavku karijere i koja je vaša najveća želja?

Imran: Kao što sam već rekao nadam se da će se moj trud isplatiti u nastavku moje karijere. Također volio bih jednog dana zaigrati za neki veliki klub, a najveća zelja mi je braniti boje svoje domovine.

Koju utakmicu pamtite kao svoju najbolju?

Imran: Svaka moja utakmica za mene predstavlja novi izazov i novo iskustvo. Iz svake pokušavam izvući svoj maksimum i naučiti nešto novo. Ali kada bih morao odabrati jednu utakmicu kao svoju najbolju odabrao bih utakmicu protiv Slobode u Mejdanu, kada smo uspjeli pobijediti i osigurati sebi mjesto među 4 najbolje juniorske ekipe Bosne i Hercegovine.

Koji je vaš recept i kako uspijevate da igrate na visokoj razini sa igračima koji su dosta stariji i fizički jači od vas?

Imran: Recept je jednostavan: rad, red i disciplina. Mislim da sam svojim radom i zalaganjem došao na ovaj trenutni nivo. Veliku pomoć i podrsku mi pruzaju treneri i stariji igrači.

Da li je velika razlika između seniorske i omladinske košarke?

Imran: Razlika je ogromna. Seniorska košarka je dosta ozbiljnija i zahtjeva mnogo vise zalaganja i razmisljanja. Igrači u seniorskoj kosšarci su puno ozbiljniji i iskusniji i dosta toga kao mladi igrač mogu naučiti.

Gdje se vidite u budućnosti?

Imran: U budućnosti se vidim kao igrač nekog prestižnog evropskog i svjetskog kluba.

Poruka mladima koji se u Zenici bave košarkom i šta mogu da očekuju?

Imran: Moja poruka mladima je da jako treniraju, da vjeruju u sebe i da nikada ne odustaju od svojih snova. Uspjeh ce doći sam po sebi, a njihov trud će već neko prepoznati i nagraditi.
Zenicablog – Haris Džonlić


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno