Ljudi

Devetogodišnjoj balerini Zari uzor Zeničanke Džena i Iskra

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Devetogodišnjoj balerini Zari uzor Zeničanke Džena i Iskra – Zara Tepić učenica trećeg razreda Osnovne škole “Hamdija Kreševljaković” u Kaknju i članica Ars Centra Zenica osvojila je zlatnu medalju za solo nastup u kategoriji moderni balet (djeca do devet godina) i sa osvojenih 82,50 poena kvalificirala se za finale Dance World Cup (DWC), koje će ove godine biti održano u Sitgesu (Španija).

Ona će krajem juna, zajedno sa drugim balerinama iz Ars Centra Zenica, predstavljati Bosnu i Hercegovinu na takmičenju na kojem sudjeluju mladi plesači iz 47 država.

Zara za Fenu priča da je koreografiju pod nazivom “River” pripremila njena nastavnica baleta Dragica Dimić. Sreću zbog prve medalje Zara je podijelila sa kolegicama, koje su također ostvarile odlične rezultate u svojim kategorijama.

Zarin uzor su dvije vrhunske mlade balerine iz Ars Centra – Džena Sačak i Iskra Nadžak, koje su i ove godine osvojile zlatne medalje u svim kategorijama na koje su se prijavile. Najveća podrška maloj Zari su njeni roditelji, baka, djeda i drugarice Iman, Anastasija i Nejra sa kojima dijeli naporne, ali i vesele treninge.

Balkanske kvalifikacije za Dance World Cup (DWC) održane su 17. februara u Bosanskom narodnom pozorištu Zenica, a taj nastup je, kako kaže, poklonila svojoj tetki Nini za rođendan. Prisjeća se da je nakon što je primila medalju kazala “Mama, osjećala sam sreću iznutra kad su me prozvali!”.

Na kvalifikacijama je sudjelovalo 79 balerina iz baletnih škola iz Bosne i Hercegovina, Slovenije i Makedonije. Takmičarke je ocjenjivao međunarodni žiri sastavljen od vrhunskih baletnih pedagoga i koreografa Nikki Belsher (Engleska), Edina Papo (BiH), Milica Bezmarević (Srbija) i Ashatbek Yuspzhanov (Rusija).

Vesela i vrijedna devetogodišnja djevojčica Zara Tepić od pete godine pohađa časove baleta u Ars Centru Zenica, a ovo joj je bilo prvo sudjelovanje na Balkanskim kvalifikacijama za Dance World Cup.

Sanda Hrkić/Fena



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno