Ljudi

Mlade nade Zenice – Eldar Abazović

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mlade nade Zenice – Eldar Abazović – U rubrici mlade nade Zenice donosimo vam kratki razgovor sa Eldarom Abazovićem, mladim bek šuterom KK Kengur Zenica. Eldar je rođen 19. aprila 2001. godine u Zenici. Košarkom se počeo baviti u KK Nets Zenica 2008. godine. Već dugi niz godina nastupa za svoju sadašnju ekipu, KK Kengur, sa kojim je osvajao medalje na nekoliko međunarodnih turnira (Francuska, Mađarska, Hrvatska) i na završnicama domaćih prvenstava.

U prošloj sezoni ekipa KK Kengur je zauzela peto mjesto u Ligi Mladih BiH, a mladi Abazović je bio jedan od nosilaca igre svoje ekipe i jedan od najboljih strijelaca Lige Mladih BiH sa oko 18 poena u prosjeku. Razgovarali smo sa njim o dosadašnjoj karijeri, očekivanjima, košarci i drugim stvarima koje su sastavni dio njegovog života.

Zašto si se odlučio za košarku, šta je to što te privuklo da se baviš ovim sportom?

Eldar Abazović: Košarka kao sport je ostavila velikog traga na mene. Prvi put kad sam pogledao košarkašku utakmicu znao sam da je to to. Jednostavno, pronašao sam se u tom sportu i za sada mi odlično ide.

Koja utakmica u karijeri ti je ostala u posebnom sjećanju?

Eldar Abazović: Najdraže utakmice su mi neizvjesne utakmice gdje je u igri veliki ulog. U tim utakmicama postoji određeni pritisak, koji me tjera da igram bolje, a takva je naprimjer bila utakmica protiv OKK Abeceda prošle sedmice. Bilo je još utakmica koje su odlučene u posljednjim sekundama i upravo takve susrete pamtim.

Kakav je bio osjećaj biti dio projekta USAID-a, Lige Mladih BiH? 

Eldar Abazović: Osjećaj je fenomenalan i svi smo kao individue napredovali u svakom aspektu naše igre. Također, mentalno smo ojačali, a pored toga, upoznali smo i obišli gradove u Bosni i Hercegovini u kojima mnogi od nas do sada nismo bili.

Šta očekuješ od košarke u budućnosti? Da li imaš neki “san” koji želiš da ti se ostvari?

Eldar Abazović: Očekujem da ću jednog dana zaigrati za Real Madrid. San mi je jednog dana obući dres tog kluba i izaći na teren u Madridu.

Da li je moguće rasporediti i uskladiti sportske i školske obaveze tako da jedno ne ispašta zbog drugog?

Eldar Abazović: Moguće je, naravno, uz pažljivo planiranje svog slobodnog vremena. Čovjek treba biti jednako posvećen svom obrazovanju, ali i treningu ako želi nešto postići u sportu.

Da li si zadovoljan svojim radom i rezultatima do sada?

Eldar Abazović: Uvijek može bolje. Ipak, kad sve sagledam moram biti zadovoljan sa onim što sam postigao. Ovim putem želim da se zahvalim svojim roditeljima koji su mi bili podrška sve ovo vrijeme i mojoj sestri. Također da se zahvalim svojim trenerima, koji ulažu puno svog vremena i rada u mene, kako bih sutra bio bolji igrač i čovjek. Također, bez mojih saigrača iz KK Kengur ništa ne bi bilo moguće, jer je košarka timski, a ne individualni sport i ovim putem se zahvaljujem i njima jer mi iz dana u dan pomažu da budem bolji igrač.

Da li imaš neku poruku mladima koji tek počinju da se bave košarkom?

Eldar Abazović: Moja poruka mladima je da i kada niko ne vjeruje u vas, vjerujte u sebe. Trenirajte i dajte svoj maksimum, a rezultat će sam po sebi doći. Uspjeh je samo krajnji proizvod jakih i disciplinovanih treninga. Bez obzira da li se radi o košarci ili drugim sportovima, samo naporan rad i trud mogu vas dovesti do cilja.

Haris Džonlić za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno