Nogomet

Mlada nogometna reprezentacija BiH remizirala protiv Švedske u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mlada nogometna reprezentacija BiH remizirala je protiv Švedske u meču 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a konačan rezultat na kraju je glasio 1:1.

Za razliku od meča protiv Republike Irske u kojem je naš tim bio poprilično indisponiran i izgubio rezultatom 2:0, danas su naši momci pokazali znatno bolju igru i na kraju su uspjeli osvojiti jedan bod.

Bašić je u drugoj minuti iz slobodnog udarca mogao dovesti naš tim u vodstvo, ali je šutirao preko gola, a na drugoj strani zaprijetio je Prica koji je u 9. minuti glavom šutirao pored stative. Prijetio je i Nygren u 26. minuti, ali je dobro odbranio Ćetković.

Mogli su naši igrači u 28. minuti doći do vodstva, no nismo uspjeli ugurati loptu u mrežu nakon dobrog centaršuta Bašića.

U prvoj minuti sudijske nadoknade Švedska dolazi u vodstvo. Lopta je nakon centaršuta s lijeve strane došla do Nygrena, nakon čega se ovaj švedski nogometaš oslobodio čuvara, izašao sam ispred našeg golmana i rutinski pogodio za 1:0.

Naš tim je do poravnanja i osvajanja jednog boda došao u 65. minuti kada je Mašić s bijele tačke pogodio za, na kraju će se ispostaviti, konačnih 1:1.

Bh. nogometaši u prvom kolu remizirali su protiv Crne Gore u gostima (2:2), da bi prije četiri dana u Zenici doživjeli poraz od Irske rezultatom 2:0.

Naredni meč naša reprezentacija igra protiv Italije, također na domaćem terenu.

Rezultat i strijelci:

BiH – Švedska 1:1 (Mašić 65′ – Nygren 45+1′)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno