Nogomet

Mlada nogometna reprezentacija BiH danas u Zenici igra važnu utakmicu protiv Švedske

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Mlada nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas će u 3. kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo dočekati selekciju Švedske, a susret će biti odigran u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici.

Nakon poraza od Irske na domaćem terenu prije nekoliko dana, izabranici Slobodana Starčevića samo pobjedom mogu zadržati šanse za plasman na Euro, a eventualni novi posrtaj, gotovo definitivno bi već sad ugasio sve nade.

Švedska je u prva dva kola ostvarila dvije sigurne pobjede i uz Italiju je favorit u ovoj grupi. Naše mlade nogometaše izvjesno čeka još teži zadatak nego protiv Irske, ali neće se unaprijed predati.

“U svaku utakmicu idemo na pobjedu, tako će biti i protiv Švedske. Skautirali smo ih i pokušaćemo da napravimo dobru organizaciju igre. Protiv Irske smo dobro odgovorili agresivnošću i brzinom, ali Švedska je kvalitetniji protivnik i moraćemo da budemo agilniji prema naprijed. Bez obzira na poraz od Iraca, moramo hrabro izaći na teren u narednom meču pa ćemo da vidimo šta će to da nam donese”, kazao je selektor Slobodan Starčević.

Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine održat će se 2023. godine u Gruziji i Rumuniji, a direktan plasman na EP osigurat pobjednici grupa i jedna najbolja drugoplasirana selekcija, dok će osam ostalih drugoplasiranih ekipa ići u baraž.

Utakmica Bosna i Hercegovina – Švedska na programu je danas u 16:30 sati u Trening centru NS BiH u Zenici uz direktan prijenos na Arena Sport TV. Meč će biti odigran bez prisustva gledalaca.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno