Nogomet

Kakav sastav će izvesti Petev? Bit će promjena, Krunić je opet povrijeđen

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iako još nije na polovini kvalifkacija za Svjetsko prvenstvo Bosna i Hercegovina od 20:45 na stadionu Bilino polje igra jedan od ključnih mečeva.

Do sada su Zmajevi iz tri meča skupili dva boda. Osvojen je bod na gostovanju kod direktnor rivala Finske (2:2), stigao je i (ne)planirani poen s gostovanja protiv Francuske, dok je protiv istog rivala upisan i minimalan poraz na Grbavici.

Obzirom na veliki broj remija u kvalifikacionoj grupi D s dvije pobjede protiv Kazahstana napravili bi značajan korak ka drugom mjestu i baražu.

Priliku da ostvarimo puni plijen protiv autsajdera, barem na papiru, naš naclionalni tim ima večeras. U ovom slučaju pobjeda je imperativ jer bi s punim plijenom vrlo lako mogli skočiti na drugo mjesto.

Kada je u pitanju mogući sastav bh. reprezentacije selektor Ivaylo Petev ne može računati na povrijeđenog Matea Sušića i suspendovanog Amira Hadžiahmetovića pa će sasvim sigurno biti promjena u odnosu na duel s Francuzima.

Poslije posljednjeg treninga “otpao” je i Rade Krunić koji je ranije sačuvan upravo za meč sa Kazahstancima, ali na posljednjem treningu je povrijedio list pa ga čeka višesedmična pauza što znači da neće igrati i za Milan.

Upravo iz tog razloga Petev ima najveću glavobolju u veznom redu. Kao rješenje na desnoj strani nameče se ofanzivno orijentisani Miroslav Stevanović. Igrač Servetta je ranije bio odličan protiv Finske kada je postigao i gol te sigurno može ispuniti zadatke protiv skromnih, ali disciplinovanih Kazahstanaca.

Protiv Francuske odličnog Hadžihametovića će u veznom redu vrlo vjerovatno zamijeniti Amer Gojak, dok postoji opcija da se Miralemu Pjaniću i Gojku Cimirotu umjesto veznjaka Konyapsora priključi i Stjepan Lončar.

Na kraju bi moglo doći i do same promjene sistema pa bi umjesto 3-5-2 reprezentacija BiH mogla zaigrati u sistemu 4-3-3 sa Edinom Džekom, Ermedinom Demirovićem te spomenutim Stevanovićem u napadu.

Mogući sastav izgleda ovako: Šehić, Cipetić, Ahmedhodžić, Saničanin, Kolašinac, Gojak/Lončar, Cimirot, Pjanić, Stevanović, Demirović i Džeko.

Prema najavama kazhastanskih medija naš rival će početi u sljedećem sastavu: Shatskiy – Logvinenko, Malyy, Marochkin, Yerlanov – Kuat, Zhukov – Tygybergen, Zaynutdinov, Vorogovkiy – Aymbetov.

Poznate su i kvote za meč BiH – Kazahstan koje jasno pokazuju ko je favorit u sutrašnjoj utakmici. U ponudi kladionice MaxBet možete vidjeti cijelu ponudu za ovu utakmicu i to OVDJE.

Također, MaxBet pratite na Instagram i Facebook profilima.

Glavni sudija današnjeg meča je Yigal Frid iz Izraela, a pomagat će mu David Elias Biton i Matityahu Yakobov. Četvrti sudija je Daniel Bar Natan, također iz Izraela, a u VAR sobi će biti Roi Reinshreiber i David Fuxman.

Utakmica počinje u 20:45. U prodaji je 6.000 ulaznica, a svi oni posjetioci koji imaju ulaznice za utakmicu BiH-Kazakhstan moći besplatno da obave antigensko testiranje koje je Odlukom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Zeničko-dobojskog kantona jedan od uslova za ulazak gledalaca na stadion.

Prilikom testiranja obavezno je pokazati ulaznicu a lokacije punktova koji će danas biti postavljeni u Zenici, kao i radno vrijeme su sljedeći:

1. Plato ispred zapadne tribine od 11.00 – 17.30
2. Shopping centar Džananović Zenica od 11.00 – 20.30
3. Ispred hotela Internacional, plato iza sjeverne tribine stadiona Bilino polje Zenica 11.00 – 20.30.

Podsjećanja radi, unošenje navijačkih rekvizita je odlukom Kriznog štaba zabranjeno.

Autor: sportsport.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno